Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Minipizza met perzik en parmaham

Lekker buiten eten: 15x recepten

Advertentie

Wat is er beter dan lekker buiten eten als het mooi weer is? Nu de temperaturen beginnen te stijgen, willen wij niet meer anders. In de tuin, op het balkon of op een kleedje in het park: deze recepten zijn perfect voor buiten eten!

Lekker buiten eten

Nu het eindelijk weer kan willen wij niets liever dan buiten eten. Of je nu een picknick in het park plant, een BBQ-feestje organiseert in je achtertuin of gewoon wilt genieten van een ontspannen diner op je balkon of terras, wij hebben de perfecte recepten voor je verzameld. Van sappige hamburgers tot makkelijke maaltijdsalades, lekker buiten eten was nog nooit zo makkelijk.

Wil je nog meer tips en recepten voor buiten eten ontvangen? Schrijf je dan in:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
snelle vegetarische recepten Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten

Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten

Een warme lentedag waarop je liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Een goede pastasalade is je partner in crime. Terwijl de pasta kookt, maak je de rest van de ingrediënten klaar. Alles door elkaar mengen en de tuin in!

Naar het recept
tian met broccoli, courgette en venkel

Tian met broccoli, courgette en venkel

Mooi gerangschikte, geroosterde groenten met een frisse dressing en knapperige noten. Zo makkelijk maak jij van groenten een echte eyecatcher!

Naar het recept
Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan

Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan

Lekker doordeweeks! Met dit gerecht krijgt elke doordeweekse avond een vakantietintje, zeker als je buiten kunt eten. Probeer nu deze romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan!

Naar het recept
Lekker makkelijk: Griekse tortellinisalade

Griekse tortellinisalade

Geen zin om lang in de keuken te staan? Deze makkelijke maaltijdsalade staat al binnen een kwartier op tafel. Zo heb je meer tijd om buiten te zijn en te genieten van het mooie weer. Maak gerust extra veel, zodat je morgen kunt genieten van een heerlijke lunch.

Naar het recept
burgers met jalapeño kaassaus

Platte burgers met jalapeño-kaassaus

Zet de BBQ maar aan, want wij gaan buiten burgers bouwen. Plet de burgers met een spatel voor een extra tasty grof randje en beleg ze met uien, augurken, sla en een pittige jalapeño-kaassaus.

Naar het recept
recepten met gehaktballetjes: Shakshuka met lamsgehaktballetjes

Shakshuka met lamsgehaktballetjes

Dit is misschien wel het meest populaire eenpansgerecht van het afgelopen jaar. Niet zonder reden, want shakshuka is lekker, makkelijk om te maken en je hebt er slechts één pan voor nodig. Er zijn heel veel variaties op het gerecht mogelijk maar dit recept met lamsgehaktballetjes is bij ons favoriet.

Naar het recept
Recepten met kappertjes: salade bonen balsamico-uien krokante kappertjes

Salade met bonen, balsamico-uien en krokante kappertjes

We eten graag gezonde salades, maar dan moeten ze wel smaakvol zijn. Geen zorgen, deze salade heeft meer dan genoeg smaak. Maak je daar dus maar niet druk om. Dat komt alleen al door de balsamico-uien en de krokante kappertjes.

Naar het recept
Farro-salade met gegrildeperzik en pecannoten

Farro-salade met gegrilde perzik en pecannoten

Deze spelt-salade heeft alles wat je van een lekkere salade verlang. Wat denk je bijvoorbeeld van voedzame farro, zoete perziken, aromatische kruiden, een frisse dressing en knapperige noten. Een heerlijk fris vegan gerecht om buiten te eten. Als hoofdgerecht of bijgerecht bij de BBQ.

Naar het recept
Döner van spitskool met kruidenomelet

Döner kebab van spitskool met kruidenomelet

Staat de BBQ nog aan? Dan moet je dit recept zeker proberen. De spitskool krijg op de BBQ een unieke smaak: een beetje rokerig en lekker zoet. Dat maakt het de perfecte vulling voor deze vega döner.

Naar het recept
Orzosalade met sperziebonen en tonijn

Orzo salade met sperziebonen en tonijn

Pastasalades zijn bij uitstek het perfecte buiten eten. Maar we snappen heel goed als je ook daarin wil variëren. Dat doe je eenvoudig door een salade met orzo te maken. Wat denk je bijvoorbeeld van deze maaltijdsalade met sperziebonen en tonijn?

Naar het recept
Recepten voor burrito's: Burrito met kip en koriander

Burrito met kip en koriander

Burrito’s kun je heel eenvoudig maken en meenemen. Naar de tuin, je balkon of het park. Het is eigenlijk niets anders dan een wrap, gevuld met van alles en nog wat. Wat denk je bijvoorbeeld van een burrito met kip en avocado?

Naar het recept
Halloumikebabs met tzatziki

Halloumikebabs met tzatziki

Wanneer je buiten eet, is het leuk om samen aan de slag te gaan. Ga bijvoorbeeld samen spiesjes rijgen. Deze groentespiesjes met de heerlijke Cypriotische grillkaas halloumi zijn bij ons favoriet.

Naar het recept
Klassieke quiche lorraine met korstdeeg

Klassieke quiche lorraine met korstdeeg

Het leuke van quiche is dat je ‘m lekker warm kan eten, maar dat hij wat kouder ook gewoon heel lekker is. Dit klassieke recept is onze favoriet. De quiche lorraine bestaat uit knapperig korstdeeg en een romige vulling van crème fraîche, gruyère en spek.

Naar het recept
Salade niçoise

Salade niçoise

Wie bij buiten eten alleen maar aan pastasalades denkt, doet zichzelf te kort. Je kunt met andere ingrediënten minstens net zo lekkere salades maken. Wat denk je bijvoorbeeld van aardappels, ei en tonijn? Zo maak je de klassieke salade niçoise in een handomdraai.

Naar het recept
Minipizza met perzik en parmaham

Minipizza met perzik en parmaham

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

2 rode uien in dunne parten gesneden
1 el + extra olijfolie
1 tl suiker
1 el + extra balsamico
200 g crème fraîche
25 g parmezaan geraspt
zout en peper
nootmuskaat
2 rijpe perziken ontpit en in plakjes
100 g parmaham in stukken gescheurd
250 g mozzarella of burrata in kleine stukken gescheurd
½ bosje basilicum
Voor het deeg
1 zakje droge gist
1 tl suiker
350 g + extra bloem type 00
50 ml + extra olijfolie
vershoudfolie

Bereiding

  1. Begin een dag van tevoren met het deeg. Meng de gist, de suiker en 100 g bloem in een kom. Roer er geleidelijk 200 ml lauwwarm water doorheen. Dek goed af met vershoudfolie en laat 1 nacht staan buiten de koelkast.

  2. Meng een uur voor het bakken de rest van de bloem en 50 ml olijfolie door het deeg. Kneed ca. 5 minuten en doe het deeg terug in de kom. Bedruip met wat olijfolie en dek af met  vershoudfolie. Laat ca. 1 uur op een warme plek rijzen.

  3. Bak de rode ui glazig in 1 el olijfolie. Voeg de suiker en 1 el balsamico toe en laat karamelliseren. Neem van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de crème fraîche met
    de parmezaan en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  4. Verhit een grillpan of barbecue. Klop de lucht uit het deeg en verdeel het in 6 stukken. Rol de deegballetjes op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne platbroden. Bestrijk het deeg met nog wat olijfolie en grill ze in 3-5 minuten goudbruin en gaar. Keer de broden om, bestrijk weer met olie en bak nog ca. 1 minuut verder.

  5. Bestrijk de platbroden met het crèmefraîchemengsel en beleg ze met de perzik, de parmaham, de mozzarella, de rode ui en de basilicumblaadjes. Druppel er nog wat balsamico en olijfolie overheen.

© olive Magazine / Immediate Media Recepten & foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Iris Bromet

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!