
Lees verder na de advertentie
Buiten eten
Nu het eindelijk weer kan willen wij niets liever dan buiten eten. Of je nu een picknick in het park plant, een BBQ-feestje organiseert in je achtertuin of gewoon wilt genieten van een ontspannen diner op je balkon of terras, wij hebben de perfecte recepten voor je verzameld om te eten met warm weer.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Recepten voor lekker buiten eten:
Van sappige hamburgers tot makkelijke maaltijdsalades, met deze recepten heb je geen excuus om niet lekker naar buiten te gaan vanavond!

Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten
Een warme lentedag waarop je liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Een goede pastasalade is je partner in crime. Terwijl de pasta kookt, maak je de rest van de ingrediënten klaar. Alles door elkaar mengen en de tuin in!

Burrito met kip en koriander
Kruidige kip en frisse koriander samengerold in een tortilla, gegrild en daarna ook nog eens gedipt in romige crème fraîche: wat wil je nog meer?! Dit is het ideale gerecht om mee te nemen.

Griekse tortellinisalade
Geen zin om lang in de keuken te staan? Deze makkelijke maaltijdsalade staat al binnen een kwartier op tafel. Zo heb je meer tijd om buiten te zijn en te genieten van het mooie weer. Maak gerust extra veel, zodat je morgen kunt genieten van een heerlijke lunch.

Platte burgers met jalapeño-kaassaus
Zet de BBQ maar aan, want wij gaan buiten burgers bouwen. Plet de burgers met een spatel voor een extra tasty grof randje en beleg ze met uien, augurken, sla en een pittige jalapeño-kaassaus.

Döner kebab van spitskool met kruidenomelet
Staat de BBQ nog aan? Dan moet je dit recept zeker proberen. De spitskool krijg op de BBQ een unieke smaak: een beetje rokerig en lekker zoet. Dat maakt het de perfecte vulling voor deze vega döner.

Shakshuka met lamsgehaktballetjes
Als je lekker buiten gaat eten, zijn eenpansgerecht ideaal. Die zet je zo op tafel en dan met z’n allen eromheen genieten van die laatste zonnestraaltjes…

Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan
Met dit gerecht krijgt elke doordeweekse avond een vakantietintje, zeker als je buiten kunt eten. Probeer nu deze romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan!

Salade met bonen, balsamico-uien en krokante kappertjes
We eten graag gezonde salades, maar dan moeten ze wel smaakvol zijn. Geen zorgen, deze salade heeft meer dan genoeg smaak. Maak je daar dus maar niet druk om. Dat komt alleen al door de balsamico-uien en de krokante kappertjes.

Farro-salade met gegrilde perzik en pecannoten
Deze spelt-salade heeft alles wat je van een lekkere salade verlang. Wat denk je bijvoorbeeld van voedzame farro, zoete perziken, aromatische kruiden, een frisse dressing en knapperige noten. Een heerlijk fris vegan gerecht om buiten te eten. Als hoofdgerecht of bijgerecht bij de BBQ.
Wil je de salade meenemen naar buiten voor een picknick? Bewaar de dressing dan in een apart bakje. Wanneer je de dressing gelijk toevoegt, is de kans groot dat de slabladeren slap en nat worden.
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?

Orzo salade met sperziebonen en tonijn
Pastasalades zijn bij uitstek het perfecte buiten eten. Maar we snappen heel goed als je ook daarin wil variëren. Dat doe je eenvoudig door een salade met orzo te maken. Wat denk je bijvoorbeeld van deze maaltijdsalade met sperziebonen en tonijn?

Burrito’s met witte bonen, spinazie en geitenkaas
Burrito’s kun je heel eenvoudig maken en meenemen. Naar de tuin, je balkon of het park. Het is eigenlijk niets anders dan een wrap, gevuld met van alles en nog wat. Wat denk je bijvoorbeeld van een burrito met bonen?

Halloumikebabs met tzatziki
Wanneer je buiten eet, is het leuk om samen aan de slag te gaan. Ga bijvoorbeeld samen spiesjes rijgen. Deze groentespiesjes met de heerlijke Cypriotische grillkaas halloumi zijn bij ons favoriet.

Klassieke quiche lorraine (met korstdeeg)
Het leuke van quiche is dat je ‘m lekker warm kan eten, maar dat hij wat kouder ook gewoon heel lekker is. Dit klassieke recept is onze favoriet. De quiche lorraine bestaat uit knapperig korstdeeg en een romige vulling van crème fraîche, gruyère en spek.

Salade niçoise
Wie bij buiten eten alleen maar aan pastasalades denkt, doet zichzelf te kort. Je kunt met andere ingrediënten minstens net zo lekkere salades maken. Wat denk je bijvoorbeeld van aardappels, ei en tonijn? Zo maak je de klassieke salade niçoise in een handomdraai.

Minipizza met perzik en parmaham
Zelf minipizza’s maken? Probeer dan eens dit recept met perzik en parmaham, een heerlijke combinatie voor in de zomer!
Ons favoriete recept om buiten te eten:

Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten
Een warme lentedag waarop je liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Een goede pastasalade is je partner in crime. Terwijl de pasta kookt, maak je de rest van de ingrediënten klaar. Alles door elkaar mengen en de tuin in!
Ingrediënten
- 150 g korte pasta (bijv. radiatori)
- 3 trostomaten (in blokjes)
- 2 el olijfolie
- 1 el rodewijnazijn
- 1 el kappertjes
- zout en peper
- 150 g mozzarella (uitgelekt & in stukken gescheurd)
- 1 handje basilicum (alleen de blaadjes – fijngehakt)
- 2 el bieslook (fijngehakt)
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng intussen in een grote kom de tomaten, de olijfolie, de azijn en de kappertjes. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af, spoel hem onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de pasta goed door het tomatenmengsel. Laat ca. 5 minuten rusten en schep af en toe om.
Meng de mozzarella, de basilicum en de bieslook door de pastasalade en serveer.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.