Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Cover voor Salsa verde-kip met citroenwraps

Salsa verde-kip met citroenwraps

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Lekker fris en een beetje pittig, dat zijn deze wraps met kip en groene salsa. Ideaal om te serveren op een warme zomerdag. Maak gerust extra veel, dan heb je morgen ook nog lunch.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5). Was de tijm en schud hem goed droog. Halveer de bol knoflook. Halveer de citroenen. Bestrooi de kip van binnen met wat zout en peper. Vul de kip met de knoflook, de tijm en de citroenen. Wrijf de buitenkant van de kip in met een ruime hoeveelheid zout en wat peper.

  2. Braad de kip ca. 1 uur in de oven. Verlaag na 10 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2).

  3. Halveer de jalapeñopeper en de paprika, verwijder van beiden de zaadlijsten, was ze en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Was de peterselie, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Was de koriander, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Pel en snipper 1 teentje knoflook. Pureer in een keukenmachine de jalapeño, de groene paprika, de knoflook, de koriander, de peterselie, het limoensap, de honing en de olijfolie tot een grove saus.

  4. Neem de kip uit de oven en leg hem op een grote snijplank. Dek de kip af met aluminiumfolie en laat ca. 20 minuten rusten. Gril de wraps ca. 1 minuut aan beide zijden in een hete grillpan.

  5. Snijd de kip in dunne plakken van het bot of pluk het vlees er met 2 vorken af. Verdeel de kip over de wraps en schep er de salsa verde overheen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)