Salade met bonen, balsamico-uien en krokante kappertjes
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de rode ui met de balsamico en een snuf zout en laat ca. 30 minuten trekken.
Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruip met wat olijfolie en rooster de kappertjes in ca. 20 minuten knapperig in de oven.
Kook de eieren in 6 minuten halfzacht. Roer alle ingrediënten voor de dressing krachtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Meng de bonen met 1 el van de dressing. Giet de eieren af en spoel ze koud. Pel de eieren en halveer ze. Verdeel de sla over een schaal en schep er de bonen overheen. Verdeel de eieren en de ui erover. Bedruip met de overgebleven dressing en bestrooi met de kappertjes. Lekker met vers (stok)brood.