
Op zoek naar een snelle, makkelijke én lekkere maaltijd? Deze frisse salades staan in no-time op tafel en zitten boordevol smaak. Deze makkelijke maaltijdsalades zijn ideaal voor drukke dagen of als je gewoon zin hebt in iets lichts.
Lees verder na de advertentie
Makkelijke maaltijdsalades
Een maaltijdsalade is zo gemaakt. Dat is maar goed ook, want zelfs wij hebben niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Zeker niet met warm weer. Gelukkig zijn deze salades helemaal niet zo moeilijk om te maken. Je husselt alle ingrediënten door elkaar en genieten maar!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Maaltijdsalade recepten:
Wil jij eenvoudig variëren met veel groenten? Bekijk dan deze recepten voor het avondeten en maak zelf zo’n makkelijke maaltijdsalade:

Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten
Een warme dag waarop je liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Dan is een goede pastasalade is je partner in crime. Terwijl de pasta kookt, maak je de rest van de ingrediënten klaar. Vervolgens meng je alles door elkaar en hup de tuin in! Al is zo’n vullende salade natuurlijk ook erg lekker in het najaar.

Nieuwe aardappelsalade met pastrami
Nieuwe aardappels behoren tot de eerste oogst van het jaar. Doordat deze aardappelen zo vroeg in het jaar geoogst worden hebben ze een heerlijke smaak en textuur. Zijn ze niet (meer) in het seizoen? Met gewone aardappels kun je deze heerlijke salade natuurlijk ook maken, al zal de smaak wat minder zacht en romig zijn.

Salade caprese met gegrilde bimi
De salade caprese is misschien wel onze favoriet. Geen klassieke versie maar een variant met bimi. Deze groente is een kruising van de welbekende broccoli en de Chinese stengelkool kailan. De groente heeft een heerlijke knapperigheid en een smaakvolle, stevige bite.

Rijstsalade met geroosterde kurkumabloemkool
Gezond, lekker en snel! Dat is deze heerlijke rijstsalade met bloemkool. Heb je over? Eet dit gerecht gerust als lunch de volgende dag. Je collega’s zullen jaloers zijn.

Griekse tortellinisalade
Maak eens een Griekse salade met een twist. De toegevoegde tortellini maakt deze salade een echte maaltijd. Geloof ons maar, zodra je dit recept eenmaal geprobeerd hebt wil je ‘m meerdere keren per week maken.
Nog meer recepten voor maaltijdsalades:

Geroosterde kipsalade met uien-yoghurtdressing
Vergeet het bakje yoghurt met muesli als ontbijt. Vandaag trek jij je pak yoghurt open om er saladedressing van te maken. Combineer het met geroosterde kip en je hebt een super salade!

Orzo salade met sperziebonen en tonijn
Dit recept is super simpel. Doe de sperziebonen, de orzo, de olijfolie, de tonijn, de paprika, de olijven, uien en de dille in een kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Easy does it!

Bulgursalade met kikkererwten en feta
We houden van kleurrijke salades vol smaak. Deze salade van bulgur met kikkererwten, feta, rozijnen en verse kruiden is favoriet. En het beste? De restjes zijn de volgende dag perfect te serveren als lunch.

Farro-salade met gegrilde perzik en pecannoten
Deze farro-salade heeft alles wat je van een lekkere salade verlangt, het is dan ook niet voor niets één van onze favoriete recepten voor maaltijdsalades. Wat denk je bijvoorbeeld van voedzame farro, zoete perziken, aromatische kruiden, een frisse dressing en knapperige noten. Een heerlijk fris vegan gerecht voor in de zomer!

Parelcouscous met geroosterde paprika en kappertjes
Maak deze heerlijke zomerse salade met parelcouscous, geroosterde paprika en kappertjes. Door de paprika en de tomaat eerst te grillen smaken ze extra zoet & zomers. Dat maakt deze salade een feestje om te eten.

Salade met bonen, balsamico-uien en krokante kappertjes
We eten graag gezonde salades, maar dan moeten ze wel vol met smaak zitten. Maar geen zorgen, deze salade heeft meer dan genoeg smaak. Maak je daar dus maar niet druk om. Dat komt alleen al door de balsamico-uien en de krokante kappertjes.

Warmgerookte zalm met spinazie en dragon-yoghurtdressing
Deze heerlijke maaltijdsalade met warmgerookte zalm en spinazie is vol van smaak en staat binnen een mum van tijd op tafel. Ga jij deze supersalade proberen te maken?

Orzosalade met artisjok
Heb je zin in een frisse maaltijdsalade in het zonnetje? Dan is dit recept perfect voor jou. Door de orzo vult de salade goed en hoef je niet bang te zijn voor een knorrende maag achteraf. De artisjokken, uien en olijven geven de salade diepte en smaak.

Knapperige koolsalade met kip en pindadressing
Heb je nog restjes gegrilde kip over? Tover ze om tot deze heerlijke koolsalade met pindadressing met dit fijne recept. Zo heb je aan alle kanten winst. No waste en ook nog eens een heerlijke makkelijke maaltijdsalade.

Appel-bietensalade met gerookte makreel
Tot slot: een heerlijke appel-bietensalade. Zijn de speltkorrels lastig te verkrijgen? Geen zorgen. Vervang deze gerust door je favoriete graan. Wat denk je bijvoorbeeld van bulgur of quinoa? Met deze heerlijke granen creëer je zelf een heerlijke maaltijdsalade.
Onze favoriete maaltijdsalade:

Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten
Een warme lentedag waarop je liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Een goede pastasalade is je partner in crime. Terwijl de pasta kookt, maak je de rest van de ingrediënten klaar. Alles door elkaar mengen en de tuin in!
Ingrediënten
- 150 g korte pasta (bijv. radiatori)
- 3 trostomaten (in blokjes)
- 2 el olijfolie
- 1 el rodewijnazijn
- 1 el kappertjes
- zout en peper
- 150 g mozzarella (uitgelekt & in stukken gescheurd)
- 1 handje basilicum (alleen de blaadjes – fijngehakt)
- 2 el bieslook (fijngehakt)
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng intussen in een grote kom de tomaten, de olijfolie, de azijn en de kappertjes. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af, spoel hem onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de pasta goed door het tomatenmengsel. Laat ca. 5 minuten rusten en schep af en toe om.
Meng de mozzarella, de basilicum en de bieslook door de pastasalade en serveer.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden

Pas op met Moederdag: dit is nóg duurder geworden dit jaar
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.