Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de bloemkool in een ovenschaal, voeg de kurkuma, zout, peper en 2 el olie toe en schud goed om. Bak 20-25 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
- Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Voeg in de laatste minuut de edamame en de doperwten toe. Giet af en laat goed uitlekken. Doe de groenterijst in een grote kom. Voeg de bloemkool, het citroensap en de komkommer toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng de peterselie erdoorheen.
- Klop voor de teriyakidressing de balsamico, de Chinese en Japanse rijstwijn, de sojasaus en de basterdsuiker door elkaar. Bestrooi de salade met de cashewnoten en besprenkel met de teriyakidressing.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foodstyling: Sal Henley Foto’s: Mike English Styling: Davina Perkins