Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Orzosalade met artisjok

Orzosalade met artisjok

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Heb je zin in een frisse maaltijdsalade in het zonnetje? Dan is dit recept perfect voor jou. Door de orzo vult de salade goed, de artisjokken, uien en olijven geven de salade diepte en smaak.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Heb je zin in een frisse maaltijdsalade in het zonnetje? Dan is dit recept perfect voor jou. Door de orzo vult de salade goed, de artisjokken, uien en olijven geven de salade diepte en smaak.

Bereiding

  1. Meng de rode ui met de rodewijnazijn en de suiker en zet opzij. Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de orzo af.

  2. Voeg de olijfolie, zout en peper toe aan de rode ui. Roer de orzo, de paprika, de olijven, de artisjok en de tomaten erdoorheen. Verdeel de salade over borden. Garneer met het verse basilicum.

Per portie: 279 kcal | 25 g koolhydraten | 9 g eiwit | 16 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (14 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!