Bereiding

Deze farro-salade heeft alles wat je van een lekkere salade verlangt: de voedzame farro, zoete perziken, aromatische kruiden, een frisse dressing en knapperige noten. Een heerlijk fris vegan bijgerecht voor in de zomer bij de barbeque!

  1. Meng in een kleine kom de sjalotten en de rode peper met het sap van 1 citroen. Dek af en zet 20 minuten in de koelkast.
  2. Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Giet de farro af, spoel hem onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  3. Roer intussen in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  4. Rooster de pecannoten in een kleine koekenpan op matig vuur een paar minuten tot ze geurig worden. Schud ze regelmatig om zodat ze niet aanbranden. Schep de noten uit de pan en laat ze afkoelen.
  5. Meng in een grote kom de gekookte farro met de peterselie, de rucola en de pecannoten. Laat de sjalotjes en rode peper uitlekken en meng ze er ook doorheen.
  6. Bestrijk de snijvlakken van de perziken met de agavedressing. Bestrooi met de tijm en rooster de perziken op een hete barbecue of in een grillpan ca. 1 minuut per kant. De perziken moeten net zacht zijn en mooie grillstreepjes hebben. Halveer de perzikenhelften en schud ze met de overgebleven dressing door de salade.

*Farro is een oude graansoort uit Italië en is in grote supermarkten en natuurwinkels verkrijgbaar. Gebruik eventueel parelspelt of -gerst als vervanging.

Per portie: ca. 530 kcal
10 g eiwit | 35 g vet | 41 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Richard Makin Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Lottie Covell