Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Parelcouscous met geroosterde paprika en kappertjes

Parelcouscous met geroosterde paprika en kappertjes

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de couscous of bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Verwarm de oven voor op de grillstand. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s. Was de tomaten en halveer ze.

  2. Leg de paprika met de schil naar boven op de bakplaat, de tomaten met het snijvlak naar boven. Bedruppel met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de tomaten en paprika’s ca. 10 minuten tot ze mooi geblakerd zijn. Laat afkoelen.

  3. Giet de couscous af en laat afkoelen. Was de rucola en laat goed uitlekken. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak er de kappertjes krokant in. Snijd de paprika en tomaat in grove stukken. Meng de groenten met de couscous, 3 el olijfolie en de balsamico. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel met de rucola over borden. Bestrooi met de gebakken kappertjes.

Per portie: 417 kcal | 48 g koolhydraten | 11 g eiwit | 17 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (11 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!