Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
salade

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Advertentie

Ben jij de standaard bammetjes ondertussen ook wel eens zat? Neem dan eens een lekkere salade mee als lunch. Hartstikke gezond en een stuk spannender dan een broodje kaas. Door de salade de avond van tevoren te maken, ben je ’s ochtends zo klaar. Maar hoe kun je salades het beste bewaren en meenemen? Wij geven je tips & tricks!

Salades bewaren en meenemen

Ben jij van plan een salade als lunch mee te nemen? Dan zit je natuurlijk niet te wachten op verlepte blaadjes en natte groentes. Om te voorkomen dat dit bij jou gebeurt, delen wij hoe je een salades het beste kan bewaren en meenemen. Met deze tips & tricks maak jij een salade waar al jouw collega’s jaloers op zullen zijn!

Wil je iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tijd besparen

Om ’s ochtends tijd te besparen, kun je best de avond van tevoren al je lunch al klaarmaken. De truc hierbij is om goed rekening te houden met de ingrediënten. Zo kun je het beste groentes kiezen die weinig water bevatten zoals wortels. Groentes als komkommer, radijsjes en paprika bevatten wel veel water en zullen daardoor eerder voor slappe slabladeren zorgen.

Een andere truc is om de salade af te dekken met een schoon en droog stuk keukenpapier. Dit zal het vocht opnemen waardoor de salade knapperiger blijft. Leg meerdere vellen keukenpapier op elkaar als je groentes hebt die veel water bevatten zoals komkommer of tomaat. Dek ten slotte de gehele kom af met vershoudfolie om de salade extra te beschermen en bewaar het in de koelkast. Je kunt de salade zo één dag bewaren.

Bewaaradvies
Bewaar de dressing in een apart bakje. Wanneer je de dressing gelijk toevoegt, is de kans groot dat de slabladeren slap en nat worden. De salade kun je nog steeds eten maar zal een stuk minder lekker zijn.

Salade recepten

Krijg jij er trek van? Dan hebben wij goed nieuws! Ter inspiratie hebben wij onze favoriete salades of all times voor jullie verzameld. Je maakt ze in een mum van tijd en zijn perfect om mee te nemen als lunch.

lekker door de week

Rijstsalade met geroosterde kurkumabloemkool

Gezond, lekker en snel! Dat is deze heerlijke rijstsalade met bloemkool. Tijdens de lunch zelf voeg je pas de teriyakidressing toe.

Naar het recept
Warmgerookte zalm met spinazie en dragon-yoghurtdressing

Warmgerookte zalm met spinazie en dragon-yoghurtdressing

Deze heerlijke maaltijdsalade bestaat uit warmgerookte zalm, spinazie en dressing. Omdat je er verder geen groenten aan toevoegt, is deze salade eenvoudig te bewaren. De dressing giet je er op het laatste moment bij en je kunt genieten. Easy does it!

Naar het recept
Knapperige koolsalade met kip en pindadressing

Knapperige koolsalade met kip en pindadressing

Wortels en kool bevatten relatief weinig vocht. Dit maakt ze super geschikt voor een to-go salade. Beetje knapperige kip erbij en het is smullen.

Naar het recept
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!