Advertentie
Dit fruit hoef je niet te schillen
Genoeg fruit eten (200 g per dag volgens het Voedingscentrum) is al moeilijk genoeg, dus het scheelt als we er niet te veel moeite voor hoeven te doen. Dit fruit hoef je, verrassend genoeg, nooit meer te schillen – alleen wassen is genoeg. Staat jouw favoriete fruit ertussen?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Kiwi
Nee, niet meteen wegscrollen, het kan echt! Hoewel het misschien tegennatuurlijk voelt om een kiwi met huid en haar (haha) op te eten, is het schilletje van deze groene vrucht gewoon eetbaar. Bovendien zitten er in kiwischillen veel vezels én vitamine C, en die kunnen we altijd wel gebruiken. Probeer een kiwi dus de volgende keer eens niet te schillen, maar hem gewoon zo te eten (in plakjes of stukjes mag natuurlijk ook).
Perzik
Ook het zachte huidje van perziken kun je zo opeten. Je moet misschien even wennen aan het eten van zo’n donzige vrucht, maar je krijgt er wél meer vezels van binnen. Het is wel belangrijk om de perzik voor je hem eet goed te wassen onder de kraan – dat is sowieso bij (bijna) al het fruit wel een goed idee.
Mango
Mango’s zijn superlekker, maar ze schillen is wel een beetje een gedoe. Gelukkig hoeft dat voortaan niet meer, want we weten nu dat je de schil van mango’s gewoon op kunt eten. Probeer de volgende keer een mango dus maar eens als een appel te eten (maar misschien niet in één keer). Ook de schil van deze vrucht bevat veel vitamine C en vezels, en ook nog vitamine A!
Banaan
Oké, hier spelen we een beetje vals. Bananenschillen zijn inderdaad eetbaar, maar we raden niet aan om een banaan met schil zó op te eten (vooral omdat hij gewoon niet zo lekker en nogal taai is). Je kunt hele bananen met hun gele jasje wel in de blender gooien om ze in smoothies te verwerken – zo krijg je toch nog de extra voedingstoffen (vezels!) binnen.
Vijg
Het is altijd feest als de verse vijgen weer in de schappen liggen. En ja, ook deze vrucht kun je gewoon met schil en al eten. Vroeg in het seizoen gaat dat het makkelijkst, omdat vijgen dan nog een dun schilletje hebben. Later in het seizoen wordt de schil dikker, maar ook dan is hij zeker nog eetbaar. Trouwens: gedroogde vijgen eet je altijd met schil, dus zo’n grote stap is het niet meer!
Recepten met fruit
Als je dan toch écht per se je fruit wil schillen, dan kun je ze natuurlijk het beste verwerken in een lekker gerecht. Onze favoriete recepten met fruit in de hoofdrol op een rij. Bij al deze recepten is schillen optioneel!
Kiwi-smoothie
Voor dit recept kún je de kiwi’s schillen, maar het hóéft dus niet. Wat je ook kiest voor deze smoothie, lekker is-ie in ieder geval.
> naar het recept: kiwi-smoothie
Salade met gegrilde perzik, burrata, basilicum en pittige honing
Dit recept is supersnel, superlekker én maak je met (ongeschilde!) perzik. Wat ons betreft een perfect zomers gerecht. Maak hem het liefst met goed rijpe perziken, dan is de salade het lekkerst.
> naar het recept: salade met gegrilde perzik, burrata, basilicum en pittige honing
Mangovlaai met limoen en kokos
Is-ie geen plaatje? De mango in dit recept pureer je, dus de schil kun je er net zo goed op laten zitten. Scheelt weer een hoop schilwerk toch?
> naar het recept: mangovlaai met limoen en kokos
Ontbijtsmoothie met kokospasta, banaan en blauwe bessen
Dit is je kans om al het goede van ongeschilde banaan uit te proberen! Deze smoothie kost maar vijf minuten om te maken, perfect voor een haastige ochtend.
> naar het recept: ontbijtsmoothie met kokospasta, banaan en blauwe bessen
Vijgen met serranoham en roquefort-saus
Zo zijn vijgen op hun lekkerst: vers, zoet, en ongeschild. Voeg daar zoute serranoham en pittige roquefort-saus aan toe en je hebt een nieuwe favoriet.
> naar het recept: vijgen met serranoham en roquefort-saus
Lees ook: Ze zijn er weer: 9x recepten met aardbeien
Onze tips
Oliebollen bewaren en opwarmen: zo blijven ze lekker krokant
Dit is dé manier om bloemkool te gratineren
Espresso martini-tulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Spinazie opnieuw opwarmen: goed of gevaarlijk?
Column van Raghenie: de Surinaams-Chinese keuken
Slowcooker tips: zo maak je jouw gerechten nóg lekkerder
Pompoen uithollen en snijden voor Halloween: zo doe je dat
Wat zijn crumpets en hoe kun je ze zelf maken?
Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom
Zelf kippenbouillon maken: zo doe je dat
Tomatensaus maken: de beste tips en recepten
Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Column van Raghenie: de Surinaams-Javaanse keuken
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.