Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Zin in salade: met gegrilde perzik, burrata, basilicum en pittige honing

Salade met gegrilde perzik, burrata, basilicum en pittige honing

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Bibi Loomans: "Dit gerecht is zo simpel, dat het eigenlijk geen recept is. Wat deze salade lekker maakt is kwaliteit. Dus investeer in lekkere, rijpe maar geen overrijpe perziken als ze perfect in het seizoen zijn, goede kwaliteit burrata, verse basilicum en goede extra vierge olijfolie."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Bibi Loomans: "Dit gerecht is zo simpel, dat het eigenlijk geen recept is. Wat deze salade lekker maakt is kwaliteit. Dus investeer in lekkere, rijpe maar geen overrijpe perziken als ze perfect in het seizoen zijn, goede kwaliteit burrata, verse basilicum en goede extra vierge olijfolie."

Bereiding

  1. Verhit een grillpan. Besmeer de perzikkwarten in met wat olijfolie en gril ze aan alle kanten tot ze donkere strepen hebben.

  2. Verdeel de gegrilde perziken over een saladeschaal en scheur de burrata in stukken erover. Maak af met 2 eetlepels olijfolie, het citroensap, peper en zout, pittige honing en verse basilicum. Geen zin om de pittige honing te maken? Drizzle dan gewone honing over de salade en voeg de chilivlokken toe.

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (25 stemmen)
Uit het boek

Zin in salade

€ 27,99
Zin in salade