Salade met gegrilde perzik, burrata, basilicum en pittige honing
Eenvoudig2 personen20 minuten bereiden
Bibi Loomans: "Dit gerecht is zo simpel, dat het eigenlijk geen recept is. Wat deze salade lekker maakt is kwaliteit. Dus investeer in lekkere, rijpe maar geen overrijpe perziken als ze perfect in het seizoen zijn, goede kwaliteit burrata, verse basilicum en goede extra vierge olijfolie."
Ingrediënten
- 3 perziken (ontpit en in kwarten)
- olijfolie extra vierge
- 1 bol burrata (op kamertemperatuur)
- 2 el vers citroensap
- peper en zout
- 2 el pittige honing (of 2 el honing met 1 tl chilivlokken)
- 15 g basilicum
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verhit een grillpan. Besmeer de perzikkwarten in met wat olijfolie en gril ze aan alle kanten tot ze donkere strepen hebben.
- Verdeel de gegrilde perziken over een saladeschaal en scheur de burrata in stukken erover. Maak af met 2 eetlepels olijfolie, het citroensap, peper en zout, pittige honing en verse basilicum. Geen zin om de pittige honing te maken? Drizzle dan gewone honing over de salade en voeg de chilivlokken toe.
Bibi: “Heerlijk als antipasti, bij de barbecue of een picknick, of als lunch.”

Uit het boek
Zin in salade