Recepten met aardbeien

Weinig is er zo fijn als met het zonnetje op je bol genieten van heerlijk zomerfruit. Of je ze nu verwerkt in een shake of salade; met deze recepten met aardbeien wordt het gegarandeerd genieten. Tip van ons: haal de kroontjes er pas vanaf nadat je de aardbeien hebt gewassen. Wanneer je het groen er voor het wassen afhaalt, zuigen de aardbeien zich vol met water en verliezen ze wat smaak.

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Aardbeienmilkshake

Vind verkoeling in deze zomerse shake. De zoete en romige smaken gaan perfect komen hierin perfect samen. Vergeet vooral de flinke dot slagroom niet; dat maakt de milkshake helemaal af.

> naar het recept: aardbeienmilkshake

Aardbeienmilkshake

Potjes met wittechocolademousse en aardbeien

Heb jij een picknick op de planning staan? Neem dan zeker deze potjes met chocolademousse mee. Dekseltje erop en gaan!

> naar het recept: potjes met wittechocolademousse en aardbeien

Potjes met wittechocolademousse en aardbeien

Aardbei-roomdonuts

De klassieke combinatie van aardbeien en room op een donut. Zeg maar dag tegen je dieet! Maar geloof ons; voor deze zoete traktaties maak je maar wat graag een uitzondering.

> naar het recept: aardbei-roomdonuts

Aardbei-roomdonuts

Romige aardbeienijsjes

Beginnen jouw aardbeien een beetje beurs te worden? Dan kan je er nog steeds eenvoudig aardbeienijs van maken. In de blender en invriezen maar!

> naar het recept: romige aardbeienijsjes

ijs aardbei aardbeienijsjes

Aardbeicruffins

Aardbeien en custard, nog zo’n gouden combinatie. Zo ook in deze heerlijke cruffins! Maak jij ze voor bij de koffie of als ontbijt? Wij weten het wel!

> naar het recept: aardbeicruffins

aardbeicruffins dit is waarom je cruffins moet proberen

Aardbeien-roomvlaai

Romig, knapperig, fruitig en zoet. Deze taart heeft alles. We hoeven je niet uit te leggen dat de combinatie van aardbeien er room geweldig is. Zelf banketbakkersroom maken moeilijk? Nee hoor, met het recept van deze taart is dat niet lastig. Wat wel moeilijk is aan deze taart? Wachten tot je ‘m kunt aansnijden!

> naar het recept: aardbeien-roomvlaai 

Aardbeien roomvlaai weekendbaksels

Napolitaanse trifle XL

Pak een grote lepel voor deze trifle, want je wilt tot de bodem kunnen scheppen. We maken een Napolitaanse trifle XL; misschien wel één van onze favoriete recepten met aardbeien. Zo’n schaal vol staat toch fantastisch?

> naar het recept: Napolitaanse trifle XL

trifle recepten aardbeien

Aardbeien muntsalade met sinaasappel en amandel

Om dit lijstje met aardbeien recepten ook nog een gezonde twist te geven, delen wij ook een salade recept. Deze frisse variant met munt, sinaasappel en amandel is waanzinnig. Dat lusten wij elke dag wel.

> naar het recept: aardbeien muntsalade met sinaasappel en amandel

aardbeien muntsalade

Aardbeienmuffins met kardemom

Combineer de kruidige smaak van kardemom met zoete aardbeien in deze heerlijke muffins. Het geheim van een goede muffin? Roer het beslag zo kort mogelijk, maximaal twaalf slagen, anders wordt de muffin taai.

> naar het recept: aardbeienmuffins met kardemom

Aardbeienmuffins met kardemom

Lees ook: