Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Aardbei-roomdonuts

Aardbei-roomdonuts

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 18

Ingrediënten

Voor het glazuur

De klassieke combi van aardbeien en room op een donut. Zeg maar dag tegen je dieet!

Bereiding

  1. 1. Verwarm de melk tot hij net niet kookt en laat afkoelen tot lauwwarm. Klop er 1 tl suiker en de gist doorheen. Laat op een warme plek ca. 5 minuten rusten tot de gist een schuimlaag op de melk vormt.

  2. 2. Meng de bloem, de overige suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in de bloem en voeg de eieren, de boter, de gistmelk en het vanillemerg toe. Meng met een houten lepel tot een zacht deeg. Kneed het deeg verder op een werkblad in ca. 5 minuten tot het glad en elastisch is. Leg het deeg in een schone kom. Laat afgedekt op een warme plek ca. 1 uur en 30 minuten rij zen tot het in volume verdubbeld is.

  3. 3. Kneed het deeg op een werkblad ca. 30 seconden licht door. Vorm 18 balletjes ter grootte van een walnoot. Laat ze onder met olie ingevet vershoudfolie 30 minuten rusten.

  4. 4. Vul een pan voor niet meer dan 1⁄3 met olie en verhit tot 180°C of tot een blokje brood in de olie binnen 45 seconden goudbruin kleurt. Frituur 3 donuts per keer in enkele minuten per zij de goudbruin en opgeblazen. Laat uitlekken op keuken papier en laat afkoelen.

  5. 5. Smelt voor het glazuur de chocolade met de slagroom au bain-marie. Voeg de poedersuiker toe en roer glad. Voeg 1 el warm water toe en roer glad. Prik met een houten prikker een gaatje in de donuts en vul ze met behulp van een spuitzak met wat aardbeienjam. Dip de donuts in het glazuur en bestrooi ze met de gevriesdroogde aardbeien.

Per portie: 238 kcal | 29 g koolhydraten | 5 g eiwit | 11 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amy Stephenson

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)