Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
aardbeicruffins dit is waarom je cruffins moet proberen

Aardbeicruffins

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet 6 holtes van een muffinvorm royaal in met de boter. Meng ½ tl kaneelpoeder met de suiker. Schep 1 tl kaneelsuiker in elke holte en draai met de vorm om de holtes met de suiker te bedekken. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).

  2. Rol het deeg uit en verdeel het in 3 rechthoeken (laat steeds 2 driehoeken aan elkaar). Snijd de rechthoeken in de lengte doormidden, zodat je 6 smalle repen krijgt.

  3. Bestrijk 1 reep deeg met een dun laagje custard, maar laat aan een lange zijde 1 cm deeg vrij. Verdeel 1⁄6 van de plakjes aardbei over de custard en laat ze iets over de rand uitsteken. Bestrooi de aardbeien met een snufje kaneelpoeder. Rol het deeg vanaf een korte zijde op en knijp daarbij de vrije deegrand van de lange zijde samen tot een bodem.

  4. Zet het rolletje met de bodem naar beneden in een muffinholte en maak op dezelfde manier de overige cruffins. Bak 15-20 minuten in de oven tot ze gerezen en mooi goudbruin zijn. Serveer bestrooid met poedersuiker.

© olive Magazine / Immediate MediaReceptuur Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Kris Kirkham Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Anna Glover

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)