Potjes met wittechocolademousse en aardbeien
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de ingrediënten voor de granola door elkaar. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 minuten goudbruin en krokant in de oven. Laat afkoelen.
2. Smelt voor de mousse de witte chocolade met 100 ml slagroom au bain-marie. Klop de overige slagroom met de suiker lobbig. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Roer het vanillemerg, de eidooier en een snuf zout door de gesmolten chocolade. Laat kort afkoelen. Spatel de opgeklopte slagroom in 2 delen voorzichtig door de chocolade.
3. Roer het citroensap door de aardbeienjam. Verdeel de jam over de bodem van 6 afsluitbare glazen potjes. Vul de potjes met de chocolademousse. Zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. Verdeel de aardbeien over de mousse. Strooi er de granola overheen en maak af met verse munt.