1. Aardbeien roomvlaai

Romig, knapperig, fruitig en zoet. Deze taart heeft alles. We hoeven je niet uit te leggen dat de combinatie van aardbeien er room geweldig is. Sterker nog; deze taart is favoriet op de redactie en daarom staat deze bovenaan het lijstje ‘bakken met aardbeien’. Heb je nog nooit zelf room gemaakt? Dat is met het recept van deze taart niet lastig. Het moeilijkste aan deze taart? Wachten tot je ‘m kan aansnijden!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Aardbeien roomvlaai weekendbaksels

2. Weekendbaksels: aardbeipasteitjes

Deze pasteitjes maak je met verse aardbeien en clotted cream. Heb je dit laatste niet in huis? Geen probleem, het is net zo lekker met opgeklopte slagroom. Het deeg heeft een uur nodig om te rusten. Als ze eenmaal in de oven zitten hoeven de pasteitjes maar 20 minuten te garen. Laat ze voor de zekerheid iets afkoelen voordat je een verbrand gehemelte hebt na de eerste hap! Deze tip komt uit helaas uit eigen ervaring. Passen deze pasteitjes in de planning om te bakken met aardbeien?

aardbeipasteitjes aardbeien

3. Aardbeien met geflambeerde limoenmeringue

Meringue is heerlijk, al helemaal met een beetje limoen! Dit recept is perfect als nagerecht of tussendoortje. Je maakt en soort Italiaanse meringue en voegt aan het einde verse limoenrasp toe. Dit resulteert in een friszure smaak. Pistachenoten gaan goed samen met aardbeien, voeg deze toe voor wat extra smaak en knapperigheid. Vergeet ze niet te roosteren, het voegt extra smaak toe aan de noten. Puur geluk in een klein bakje als je dit gerecht opdient!

bakken met aardbeien met geflambeerde limoenmeringue

4. Chocoladetaart met mascarpone van aardbeien

Het water loopt ons al in de mond bij het zien van dit recept. Wat een prachtige taart! Laten we eerlijk zijn; alles aan deze taart is hemels. Neem de tijd op zaterdag of zondag en duik de keuken in om deze chocoladetaart te bakken. De mascarpone meng je met aardbeienjam, hiermee besmeer je de chocoladetaart. Verse aardbeien bovenop de taart maken ‘m helemaal af. Geloof ons maar, dit is gegarandeerd een eye-catcher die vol zit met smaak!

bakken met aardbeien: chocoladetaart met mascarpone van aardbeien

5. Muffins met aardbeien en kardemom

Wij bakken graag muffins in het weekend. Binnen afzienbare tijd staan er heerlijke gebakjes op tafel. Bijkomend voordeel; vaak maak je er zoveel dat je er nog dagen van geniet. Uiteraard is delen een optie, maar dat hoeft niet. Met dit recept maak je 12 muffins. Kardemom is familie van de gember en gebruiken we graag om mee te bakken. Het zijn groene peulen waarin zwarte zaadjes zitten die aroma’s afgeven. Die aroma’s passen perfect bij aardbeien. Dat proef je bij elke hap van deze muffins.

Aardbeienmuffins met kardemom

6. Bakken met aardbeien: aardbei-roomdonuts

De klassieke combinatie van aardbeien en room op een donut. Zeg maar dag tegen je dieet! Deze donuts zijn zó lekker dat je er niet van af kunt blijven. Het recept is voor 18 donuts, we raden je dan ook aan om ze op zondag te bakken. Zo maak je jezelf op maandag populair door ze uit te delen aan je collega’s. Of je brengt er een paar langs bij ons op de redactie. Vinden we helemaal niet erg hoor. Je maakt de donuts overigens met gevriesdroogde aardbeien. Je vindt deze in sommige supermarkten en online.

Aardbei-roomdonuts

7. Margarita met aardbeien

Je leest het goed. Een margarita met aardbeien. Laten we eerlijk zijn, dit verdien je na een weekend lang bakken. Perfect voor in de zomer. Hou wat aardbeien apart tijdens het bakken en schenk jezelf deze heerlijke margarita in. Maak je liever een mocktail? Vervang de tequila en triple sec door tonic of frisdrank met citroen. Gegarandeerd succes na een dag hard werken in de keuken. Proost!

aardbeienmargarita aardbeien