Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Vet een muffinbakblik in met boter en bestuif met zelfrijzend bakmeel. Pel de kardemompeulen en maal de zaadjes fijn in de vijzel. Meng in een kom 300 g zelfrijzend bakmeel met de kardemom, de suiker en een snufje zout.
  2. Smelt 75 g boter. Kluts het ei en voeg de melk en de gesmolten boter toe. Schenk het melkmengsel bij het meelmengsel en roer in ca. 5 korte bewegingen tot een beslag. Er mogen nog zichtbare klontjes in het beslag zitten.
  3. Maak de aardbeien schoon en snijd 200 g aardbeien in kwarten. Roer kort de kleingesneden aardbeien door het beslag. Verdeel het beslag over het muffinbakblik en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin in de oven.
  4. Neem de muffins uit de oven en laat afkoelen. Roer de roomkaas los. Schep op iedere muffin een beetje roomkaas, bedruppel met de honing en bestrooi met het sesamzaad. Leg op iedere muffin een aardbei.

Het geheim van een goede muffin? Roer het beslag zo kort mogelijk, maximaal twaalf slagen, anders wordt de muffin taai.
Foto’s: Eddy Haitjema foodstyling&receptuur: Willem van Santen styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Dille & Kamille (dille-kamille.nl), eigen collectie