Bereiding

Deze pasteitjes maak je met verse aardbeien en clotted cream. Heb je dit laatste niet in huis? Geen probleem, het is net zo lekker met opgeklopte slagroom. 

  1. Kneed 250 g bloem met de boter tot een kruimelig mengsel. Voeg 1 ei, een snufj e zout en de melk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt ca. 1 uur in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in partjes. Meng de aardbeien met de maizena en 2 el rietsuiker. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot ca. ½ cm dik. Steek met een uitsteekvorm 15 cirkels (ca. 10 cm) uit het deeg.
  3. Kluts 1 ei. Leg de deegcirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk de randen van het deeg in met het ei. Schep op elke deegcirkel 1 à 2 el aardbeien. Vouw het deeg over de aardbeien en druk de randen goed op elkaar. Bestrijk het deeg met ei en bestrooi met de overige rietsuiker. Maak een klein gaatje in het deeg.
  4. Bak de pasteitjes in ca. 20 minuten goudbruin en krokant in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bestuif de pasteitjes licht met poedersuiker. Serveer met clotted cream.