Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Weekendbaksels chocoladetaart met mascarpone van aardbeien

Chocoladetaart met aardbeienmascarpone

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Vet een taartvorm (ca. 24 cm Ø) in en bestuif hem met bloem. Klop de eieren met de suiker en een snuf zout ca. 10 minuten tot een luchtige massa. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Spatel voorzichtig de chocolade door het eiermengsel. Zeef de bloem erboven en spatel voorzichtig erdoor. Giet het beslag in de taartvorm en bak de taart ca. 25-30 minuten in de oven.

  2. Neem de taart uit de oven en laat hem ca. 10 minuten afkoelen. Roer de mascarpone los en meng er de aardbeienjam doorheen. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Neem de chocoladetaart uit de vorm, leg hem op een bord en snijd hem horizontaal doormidden. Smeer 1⁄3 van de mascarpone over de onderste taarthelft en leg de bovenste helft erbovenop. Smeer de rest van de mascarpone over de taart en verdeel er de aardbeien over.

eye-catcher

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)