Bereiding

Neem de tijd op zaterdag of zondag en duik de keuken in om deze chocoladetaart te bakken. De mascarpone meng je met aardbeienjam, hiermee besmeer je de chocoladetaart. Verse aardbeien bovenop de taart maken ‘m helemaal af. Geloof ons maar, dit is gegarandeerd een eye-catcher die vol zit met smaak!

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Vet een taartvorm (ca. 24 cm Ø) in en bestuif hem met bloem. Klop de eieren met de suiker en een snuf zout ca. 10 minuten tot een luchtige massa. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Spatel voorzichtig de chocolade door het eiermengsel. Zeef de bloem erboven en spatel voorzichtig erdoor. Giet het beslag in de taartvorm en bak de taart ca. 25-30 minuten in de oven.
  2. Neem de taart uit de oven en laat hem ca. 10 minuten afkoelen. Roer de mascarpone los en meng er de aardbeienjam doorheen. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Neem de chocoladetaart uit de vorm, leg hem op een bord en snijd hem horizontaal doormidden. Smeer 1⁄3 van de mascarpone over de onderste taarthelft en leg de bovenste helft erbovenop. Smeer de rest van de mascarpone over de taart en verdeel er de aardbeien over.