Inspiratie

5x bakken met zomerfruit

Marieke Slettenhaar-avatarDoor Marieke Slettenhaar20 augustus 2022, 16:00

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten met zomerfruit bij elkaar. Ga jij met zomerfruit bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met zomerfruit

Dit is hét moment om frambozen, rode bessen, kersen, blauwe bessen, bramen en ander zomerfruit bij elkaar te plukken. Of scoor wat van het fruit op de markt. Wat je er vervolgens mee maakt? Wat dacht je van deze heerlijke recepten om te bakken met zomerfruit? Wij delen de beste recepten voor deze zomer!

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Galette met zomerfruit

Perfect om te delen: deze fantastische galette met het lekkerste zomerfruit. Al begrijpen we het ook helemaal als je dit taartje liever niet deelt met anderen… Stiekem alleen opsnoepen mag!

> naar het recept: galette met zomerfruit

Galette met zomerfruit

Eton mess-cheesecake

Etos mess is de Britse klassieker voor als je weinig tijd hebt. Voeg het samen met een van de lekkerste taartsoorten en je hebt een waanzinnige combinatie. Cheesecake en eton mess, je hoeft nooit meer te kiezen met dit recept.

> naar het recept: eton mess-cheesecake

eton mess cheesecake

Wittechocolademoussetaart met zomerfruit

Bessen, aardbeien en frambozen smaken natuurlijk het allerlekkerst in de zomer. Dan zijn ze extra zoet en vol van smaak. Doe er je voordeel mee en bak deze taart met witte chocolade en zomerfruit. Bewaar je een stukje voor ons?

> naar het recept: wittechocolademoussetaart met zomerfruit

wittechocolademoussetaart bakken met zomerfruit

Taartje met witte ganache en zomerfruit

Wat een plaatje is het hè? De truc van deze taart is om het zomerfruit op het juiste moment toe te voegen. Wacht tot de ganache half opgesteven is. Verdeel je het fruit te vroeg over de taart, dan zakt het weg in de ganache. Doe je het te laat, dan is de ganache te hard en ligt het fruit er los op.

> naar het recept: taartje met witte ganache en zomerfruit

Taartje met witte ganache en zomerfruit

Bessen-chocolademoussetaart

Hoe mooi is deze vegan taart met chocolade en bosbessen? Dankzij de toevoeging van chiajam verandert dit prachtige baksel ook nog eens in een ware smaaksensatie. Wij weten het wel, deze taart komt komend weekend op tafel. Smullen maar!

> naar het recept: bessen-chocolademoussetaart

Lees ook: Hotspots: de leukste adresjes om zelf zomerfruit te plukken

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.