Bereiding

1. Maal de chocoladebiscuits in een foodprocessor tot kruimels. Voeg de boter toe en meng nog kort door elkaar. Stort het mengsel in een ingevette springvorm (ca. 20 cm Ø).

2. Druk het mengsel goed uit tot een gelijkmatige laag en zet in de koelkast. Smelt de witte chocolade rustig au bain-marie en laat hem kort afkoelen.

3. Klop de slagroom, de roomkaas en de mascarpone lobbig in een kom. Klop het niet te stijf, anders kun je de chocolade er niet meer doorheen mengen. Spatel de gesmolten chocolade erdoorheen tot een glad mengsel. Giet de helft van het mengsel op de koekjesbodem in de springvorm, verdeel er de frambozen overheen en maak af met de rest van het roomkaasmengsel. Zet de cheesecake minstens 3-4 uur in de koelkast.

4. Klop voor de topping de slagroom lobbig met 1 el van de poedersuiker. Pureer 100 g frambozen met 1 el poedersuiker en druk de puree door een fijne zeef.

5. Verdeel de slagroom, de meringuestukken, de frambozenpuree en de frambozen over de taart.

Wil je geen enkel lekker recept missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Per portie: ca. 595 kcal
6 g eiwit | 49 g vet | 33 g koolhydraten

Receptuur: Sarah, Janine Ratcliffe, Lulu Grimes Foto’s: Stuart Ovenden, Ant Duncan, Philip Webb Styling: Olivia Wardle, Rob Merrett, Jenny Iggledon Foodstyling: Sarah Cook, Amy Stephenson, Jennifer Joyce