Galette met zomerfruit
Uitdagend
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de bloem met de suiker en een snufje zout. Voeg de boter in blokjes toe en kneed tussen je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Voeg ca. 3 el ijskoud water toe en meng het geheel zo kort mogelijk tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het ca. 45 minuten in de koelkast.
Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin. Laat afkoelen. Maal de amandelen met het witbrood fijn in de keukenmachine. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4).
Was het fruit eventueel en snijd het in stukken van gelijke grootte. Rol het deeg uit tot een ronde plak van ca. 1 cm dik en leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het amandelbroodmengsel, op 1 tl na, over het midden van het deeg. Laat daarbij een rand van ca. 5 cm vrij. Verdeel het fruit over het amandelmengsel en strooi er het overige amandelmengsel overheen. Vouw de deegrand over het fruit. Bak de galette 30-35 minuten in de oven.
Neem de galette uit de oven en laat hem minimaal 30 minuten afkoelen. Lekker met slagroom.