Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Bessen-chocolademoussetaart

Bessen-chocolademoussetaart

  • Gemiddeld

Advertentie

Aantal personen: 8

Voor de brownie-chocoladebodem

Voor de frambozen-chiajam

Voor de chocolademoussevulling

Decoratie

Als ik één dessert zou moeten maken voor een etentje, zou het deze chocolademoussetaart zijn. Het is een van de populairste recepten op mijn website – en dat komt doordat hij zo belachelijk lekker is. De taart heeft een heerlijke browniechocoladebodem die bedekt is met een laagje frambozen-chiajam, een royale laag chocolademousse en verse bessen bovenop. Leuk feitje: ik heb deze taart geserveerd aan vrienden, klanten en zelfs tofuhaters, maar niemand proefde dat er tofu in zat! De tofusmaak wordt namelijk mooi gemaskeerd door de cacaopoeder, chocolade en ongeraffineerde zoetstof.

Bereiding

  1. 1. Voor de bodem: hak de pecannoten in een foodprocessor tot grove kruimels. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix alles tot een soepel, samenhangend deeg; je moet er met twee vingers in kunnen knijpen zonder dat het breekt. Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede springvorm met losse bodem en druk het stevig aan. Ik heb zelf een taartvorm met een doorsnee van 20 centimeter en een hoogte van 4 centimeter gebruikt, maar als je zo’n diepe bakvorm niet in huis hebt, kun je kiezen voor een iets groter formaat.

  2. 2. Voor de frambozen-chiajam: doe alle ingrediënten in een kleine kom en prak ze met een vork fijn; zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Zet de kom 10 minuten opzij om de jam in te laten dikken. Prak en roer dan opnieuw met een vork om er zeker van te zijn dat de ingrediënten goed gemengd zijn.

  3. 3. Voor de vulling: smelt de chocolade in een kleine steelpan of au bain-marie op laag vuur. Doe de rest van de ingrediënten voor de vulling dan in een foodprocessor en pureer alles zo glad mogelijk.

  4. 4. Samenstellen: bestrijk de binnenkant van de taartbodem met de frambozenchiajam. Schenk de chocolademousse erover en strijk het oppervlak mooi glad. Decoreer de taart met de bessen – en wat je nog meer lekker vindt. Zet de taart dan minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Je kunt de taart in een luchtdicht afgesloten bak 3-5 dagen in de koelkast of – zonder de verse bessen – maximaal 1 maand in de vriezer bewaren. De verse bessen voeg je dan pas vlak voor het serveren toe.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Verrukkelijk vegan bakken

€ 19,99
Cover voor Verrukkelijk vegan bakken