Bereiding

1. Voor de bodem: hak de pecannoten in een foodprocessor tot grove kruimels. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix alles tot een soepel, samenhangend deeg; je moet er met twee vingers in kunnen knijpen zonder dat het breekt. Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede springvorm met losse bodem en druk het stevig aan. Ik heb zelf een taartvorm met een doorsnee van 20 centimeter en een hoogte van 4 centimeter gebruikt, maar als je zo’n diepe bakvorm niet in huis hebt, kun je kiezen voor een iets groter formaat.

2. Voor de frambozen-chiajam: doe alle ingrediënten in een kleine kom en prak ze met een vork fijn; zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Zet de kom 10 minuten opzij om de jam in te laten dikken. Prak en roer dan opnieuw met een vork om er zeker van te zijn dat de ingrediënten goed gemengd zijn.

3. Voor de vulling: smelt de chocolade in een kleine steelpan of au bain-marie op laag vuur. Doe de rest van de ingrediënten voor de vulling dan in een foodprocessor en pureer alles zo glad mogelijk.

4. Samenstellen: bestrijk de binnenkant van de taartbodem met de frambozenchiajam. Schenk de chocolademousse erover en strijk het oppervlak mooi glad. Decoreer de taart met de bessen – en wat je nog meer lekker vindt. Zet de taart dan minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Je kunt de taart in een luchtdicht afgesloten bak 3-5 dagen in de koelkast of – zonder de verse bessen – maximaal 1 maand in de vriezer bewaren. De verse bessen voeg je dan pas vlak voor het serveren toe.

* Het recept voor frambozen-chiajam vind je hier.

TIP
Voor een nootvrije taart gebruik je voor de bodem zonnebloempitten in plaats van pecannoten – en kies je voor zonnebloempitboter in plaats van een notenboter.

Verrukkelijk vegan bakken

Uit het boek

Verrukkelijk vegan bakken
€19,99