Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
3 wittechocolademoussetaart

Wittechocolademousse-taart met zomerfruit

  • Uitdagend

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Kneed 150 g boter met 75 g suiker, de vanillesuiker, een snufje zout en 1 ei door elkaar. Voeg 250 g bloem en het amandelmeel toe en kneed zo kort mogelijk tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat ca. 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een cirkel van ca. 35 cm. Vet een taartvorm (ca. 24 cm Ø) in met boter en bekleed de vorm met het deeg. Snijd het overtollige deeg weg. Bekleed het deeg met bakpapier en vul de vorm met bakbonen. Bak de taartbodem ca. 15 minuten blind in de oven. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak nog ca. 15 minuten. Laat afkoelen.

  3. 3. Week intussen de gelatine in koud water. Hak de chocolade grof. Verwarm de melk in een pannetje. Kluts de eidooiers met 50 g suiker en roer er 1 el bloem doorheen. Schenk de warme melk bij het mengsel en schenk het geheel terug in de pan. Verwarm al roerend op laag vuur tot het mengsel dikker wordt. Knijp de gelatine uit en los op in de warme crème. Neem van het vuur en smelt er de gehakte chocolade in. Roer tot een gladde massa en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  4. 4. Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig en spatel door de chocoladecrème. Verdeel de chocolademousse over de afgekoelde deegbodem en laat opstijven in de koelkast.

  5. 5. Maak al het fruit schoon en was het indien nodig. Verdeel het fruit over de taart. Maak af met wat verse muntblaadjes.

Per portie: 474 kcal | 44 g koolhydraten | 8 g eiwit | 29 g vet

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc: Otentic design (otenticdesign.com), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)