Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
trifle

Napolitaanse trifle XL

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Pak een grote lepel voor deze trifle, want je wilt tot de bodem kunnen scheppen. We maken een Napolitaanse trifle XL.

Bereiding

  1. Maal 300 g aardbeien in een keukenmachine tot een gladde puree. Strij k de puree door een zeef om de pitjes eruit te zeven. Bereid de aardbei-jellyvolgens de aanwij zingen op de verpakking. Houd 250 ml van de nog vloeibare jelly apart en giet de rest in een schaal. Zet de schaal 2-3 uur in de koelkast om de jelly op te laten stij ven. Meng de apart gehouden jelly met de aardbeienpuree en zet apart op kamertemperatuur – het mengsel moet vloeibaar blij ven.

  2. Snijd de chocoladecake in stukken en verdeel over een diepe glazen kom. Meng de cassis en de sherry en sprenkel over de cake. Snij d de overige aardbeien doormidden of in partjes zodat ze ongeveer hetzelfde formaat als de frambozen hebben. Snijd de opgesteven jelly in blokjes. Verdeel de jelly, de frambozen en de aardbeien in laagjes over de cake.

  3. Verwarm voor de custard de melk met het vanillemerg in een pan en laat het geheel ca. 10 minuten op laag vuur trekken. Roer de eidooiers met de suiker glad en meng vervolgens de bloem en een snufje zout erdoorheen. Giet de warme melk al roerende bij het dooiermengsel. Giet het geheel terug in de pan en verwarm rustig al roerende tot de custard dik wordt. Laat de custard een beetje afkoelen en verdeel over het fruit. Zet de trifle 1 uur in de koelkast.

  4. Klop ondertussen de slagroom lobbig. Klop met een garde het vloeibare jelly-aardbeimengsel erdoorheen tot het mengsel dik is, maar nog wel terugzakt tot een plat oppervlak. Haal de trifle uit de koelkast en schenk het slagroom-jelly mengsel eroverheen. Laat de trifle nog minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer met de discodip.

Per portie: 416 kcal | 42 g koolhydraten | 5 g eiwit | 23 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Sarah Cook

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

2 / 5.0 (1 stem)