Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Aardbeiencheesecake

Aardbeien cheesecake

  • Gemiddeld

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Zijn ze weer in het seizoen? Verwerk je verse aardbeien dan eens in een zalige cheesecake. Dit recept wil je deze zomer proberen!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor de topping

Zijn ze weer in het seizoen? Verwerk je verse aardbeien dan eens in een zalige cheesecake. Dit recept wil je deze zomer proberen!
Tip:
Je kunt voor de topping de kroontjes gewoon aan de aardbeien laten zitten, deze zijn namelijk eetbaar en voegen een leuk accent toe.

Bereiding

  1. Vet een springvorm (20 cm Ø) met afneembare bodem in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Vermaal de biscuits in een keukenmachine tot fijne kruimels. Voeg 150 g gesmolten boter toe en pulseer kort verder. Schep het mengsel in de springvorm en druk rondom stevig aan zodat er een mooie, gelijkmatige bodem ontstaat. Zet de vorm in de koelkast.

  2. Doe de roomkaas in een kom en klop met een elektrische mixer luchtig. Klop de poedersuiker erdoorheen. Klop de slagroom in een andere kom met het vanillemerg en -extract tot zachte pieken. Spatel de slagroom en de aardbeienblokjes voorzichtig door de roomkaas.

  3. Schep de vulling in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de cheesecake minimaal 4 uur (of een nacht) in de koelkast om op te stijven.

  4. Maak voor de topping 100 g aardbeien schoon, snijd ze in kwarten en doe ze in een steelpan met de suiker en een scheutje water. Breng aan de kook en kook 8-10 minuten tot de suiker opgelost is en de aardbeien zacht zijn. Stamp de aardbeien in de pan zodat ze uit elkaar vallen en druk ze door een fijne zeef in een kom. Schenk het sap weer terug in de pan. Roer de maizena met een klein beetje koud water glad en roer door het aardbeiensap in de pan. Breng al roerende aan de kook en laat 1 minuut doorkoken tot de saus ingedikt is. Laat afkoelen.

  5. Haal de cheesecake uit de koelkast, snijd hem rondom voorzichtig los en verwijder de springvormring. Zet de cheesecake op een serveerbord. Halveer 150 g aardbeien. Versier de cheesecake met de aardbeiensaus en de verse aardbeien, snijd in punten en serveer.

Per portie: 677 kcal | 47 g koolhydraten | 6 g eiwit | 51 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Amanda James Foto: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!