Het is geen muffin, het is geen croissant…

Maar een cruffin! Het ontstaan van het woord is makkelijk te ontdekken, het is de vervoeging van “muffin” en “croissant”. Je maakt ze met croissantdeeg, oftewel gelamineerd deeg. Het liefst zelf gemaakt natuurlijk. Al smaken ze ook heerlijk met kant-en-klaar croissantdeeg. Het enige wat je nodig hebt naast het deeg is een vorm voor muffins en wat boter. Het croissantdeeg bak je als een muffin, in de vormpjes. Hierdoor neemt de croissant een andere vorm aan. Dat resulteert in heerlijke cruffins. Oftewel, dit moet je proberen!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zoete of hartige cruffins

Laat je creativiteit de vrije loop, je varieert eindeloos met cruffins. Zowel hartig als zoet, niets is te gek. Wat dacht je van hartige cruffins met kaas? Lekker voor bij de soep! Of een cruffin met bacon en tomaat voor bij het ontbijt? Zoete mogelijkheden zijn er ook meer dan genoeg. Kies voor een klassieke combinatie van chocolade met hazelnoten of lemon curd met clotted cream. Wij krijgen spontaan trek op de redactie!

Deze cruffins moet je proberen

We houden van seizoensfruit en zijn daarom aan de slag gegaan met aardbeien en bramen. Hoe verser hoe beter, haal het fruit bij een lokale fruitteler of groenteboer als dat mogelijk is. Beide recepten maak je in een handomdraai. In het recept staat kant-en-klaar croissantdeeg beschreven, uiteraard is zelfgemaakt deeg nóg lekkerder. Ga je de cruffins maken? Deel je creaties op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies.

Recept voor bramencruffins

Een cruffin met bramen, mascarpone en vanille. Voor een extra crunch wentel je de cruffins even door de kristalsuiker heen na het bakken. Smullen maar!

> naar het recept voor bramencruffins

bramencruffins cruffins

Recept voor aardbeicruffins

Aardbeien en custard, een gouden combinatie. Zo ook in deze heerlijke cruffins! Maak jij ze voor bij de koffie of als ontbijt? Wij weten het wel!

> naar het recept voor aardbeicruffins

aardbeicruffins cruffins

Lees ook: 7x croissants uit de supermarkt getest