
Het is geen muffin, het is geen croissant…
Lees verder na de advertentie
Maar een cruffin! Het ontstaan van het woord is makkelijk te ontdekken, het is de vervoeging van “muffin” en “croissant”. Je maakt ze met croissantdeeg, oftewel gelamineerd deeg. Het liefst zelf gemaakt natuurlijk. Al smaken ze ook heerlijk met kant-en-klaar croissantdeeg. Het enige wat je nodig hebt naast het deeg is een vorm voor muffins en wat boter. Het croissantdeeg bak je als een muffin, in de vormpjes. Hierdoor neemt de croissant een andere vorm aan. Dat resulteert in heerlijke cruffins. Oftewel, dit moet je proberen!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Zoete of hartige cruffins
Laat je creativiteit de vrije loop, je varieert eindeloos met cruffins. Zowel hartig als zoet, niets is te gek. Wat dacht je van hartige cruffins met kaas? Lekker voor bij de soep! Of een cruffin met bacon en tomaat voor bij het ontbijt? Zoete mogelijkheden zijn er ook meer dan genoeg. Kies voor een klassieke combinatie van chocolade met hazelnoten of lemon curd met clotted cream. Wij krijgen spontaan trek op de redactie!
Deze cruffins moet je proberen
We houden van seizoensfruit en zijn daarom aan de slag gegaan met aardbeien en bramen. Hoe verser hoe beter, haal het fruit bij een lokale fruitteler of groenteboer als dat mogelijk is. Beide recepten maak je in een handomdraai. In het recept staat kant-en-klaar croissantdeeg beschreven, uiteraard is zelfgemaakt deeg nóg lekkerder. Ga je de cruffins maken? Deel je creaties op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies.
Recept voor bramencruffins
Een cruffin met bramen, mascarpone en vanille. Voor een extra crunch wentel je de cruffins even door de kristalsuiker heen na het bakken. Smullen maar!
> naar het recept voor bramencruffins
Recept voor aardbeicruffins
Aardbeien en custard, een gouden combinatie. Zo ook in deze heerlijke cruffins! Maak jij ze voor bij de koffie of als ontbijt? Wij weten het wel!
> naar het recept voor aardbeicruffins
Lees ook: 7x croissants uit de supermarkt getest
Onze tips

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis

Wat eet je bij soep? 14x lekkere ideeën en recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Gnocchi: 15+ Italiaanse recepten

Borrelplank maken? Zo doe je dat in 3 simpele stappen

Dit zijn de beste recepten voor het paasdiner

Paaslunch ideeën: zo zet jij de tafel vol lekkers
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.