Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Makkelijke aardbeienmousse

Makkelijke aardbeienmousse

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Hoe makkelijk wil je het maken? Deze aardbeienmousse bestaat uit slechts vier ingrediënten en staat al binnen twintig minuten op tafel!

Lees verder onder de advertentie

Aantal porties
4

Ingrediënten

Hoe makkelijk wil je het maken? Deze aardbeienmousse bestaat uit slechts vier ingrediënten en staat al binnen twintig minuten op tafel!

Bereiding

  1. Kies de vier mooiste aardbeien uit en houd deze apart. Maak de rest schoon en hak ze grof. Doe de gehakte aardbeien met de suiker in een blender of keukenmachine en maal glad.

  2. Klop de slagroom lobbig, voeg de mascarpone toe en klop samen stijf. Houd 4 el aardbeienpuree apart en spatel de rest door de room tot hij helemaal roze is. Verdeel de apart gehouden puree over vier glaasjes of ramekins. Lepel de mousse erover en zet minimaal 1 uur in de koelkast. De mousse blijft in de koelkast tot een dag goed. Halveer vlak voor het serveren de apart gehouden aardbeien en decoreer de mousse ermee.

Per portie: 460 kcal | 20 g koolhydraten | 2 g eiwit | 41 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Barney Desmazery Foto’s: Myles New Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Libby Silbermann

Tip
Je kunt dit recept natuurlijk ook heel goed met ander zomerfruit maken. Wat denk je bijvoorbeeld van frambozen, bramen of bosbessen?

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (86 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!