Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Makkelijke aardbeienmousse

Makkelijke aardbeienmousse

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Hoe makkelijk wil je het maken? Deze aardbeienmousse bestaat uit slechts vier ingrediënten en staat al binnen twintig minuten op tafel!

Bereiding

  1. Kies de vier mooiste aardbeien uit en houd deze apart. Maak de rest schoon en hak ze grof. Doe de gehakte aardbeien met de suiker in een blender of keukenmachine en maal glad.

  2. Klop de slagroom lobbig, voeg de mascarpone toe en klop samen stijf. Houd 4 el aardbeienpuree apart en spatel de rest door de room tot hij helemaal roze is. Verdeel de apart gehouden puree over vier glaasjes of ramekins. Lepel de mousse erover en zet minimaal 1 uur in de koelkast. De mousse blijft in de koelkast tot een dag goed. Halveer vlak voor het serveren de apart gehouden aardbeien en decoreer de mousse ermee.

Per portie: 460 kcal | 20 g koolhydraten | 2 g eiwit | 41 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Barney Desmazery Foto’s: Myles New Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

3.6 / 5.0 (15 stemmen)