Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Makkelijke aardbeienmousse

Makkelijke aardbeienmousse

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kies de vier mooiste aardbeien uit en houd deze apart. Maak de rest schoon en hak ze grof. Doe de gehakte aardbeien met de suiker in een blender of keukenmachine en maal glad.

  2. Klop de slagroom lobbig, voeg de mascarpone toe en klop samen stijf. Houd 4 el aardbeienpuree apart en spatel de rest door de room tot hij helemaal roze is. Verdeel de apart gehouden puree over vier glaasjes of ramekins. Lepel de mousse erover en zet minimaal 1 uur in de koelkast. De mousse blijft in de koelkast tot een dag goed. Halveer vlak voor het serveren de apart gehouden aardbeien en decoreer de mousse ermee.

Per portie: 460 kcal | 20 g koolhydraten | 2 g eiwit | 41 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Barney Desmazery Foto’s: Myles New Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)