Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Oliebollen opwarmen

Oliebollen bewaren en opwarmen: zo blijven ze lekker krokant

Advertentie

Oliebollen komen nooit met mate. De kans is groot dat tijdens de jaarwisseling ook bij jou een flinke schaal vol oliebollen de tafel siert. En al staat zo'n stapel hartstikke royaal en feestelijk, al die oliebollen gaan nooit op. Daarom delen wij de beste tips voor het bewaren en opwarmen van oliebollen.

Oliebollen opwarmen

Heb jij in al je enthousiasme wat te veel gekocht en oliebollen over? Dan kan je ze bewaren zodat je ze op een later moment kan opwarmen. Oliebollen van gisteren smaken vandaag minstens net zo lekker. Als je tenminste weet hoe je oliebollen het beste kunt opwarmen en bewaren. Daarom delen wij de beste tips!

Wil je ook iedere week de beste kooktips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zo kun je oliebollen bewaren

Wil je de oliebollen bewaren, bijvoorbeeld tot aan oud en nieuw? Geen probleem, volgens het Voedingscentrum kun je gebakken oliebollen tot twee dagen in de koelkast bewaren. Je hoeft dus echt niet die hele schaal in een keer op te eten. Wel is het belangrijk dat je de bollen goed luchtdicht verpakt.

Wil je de oliebollen liever wat later in het jaar nog eten? Vries ze dan in. Zo houd je overgebleven oliebollen tot wel drie maanden goed. In maart zal iedereen jaloers op je zijn!

Oliebollen opwarmen in de oven

Trek in een oliebol? Dan zijn er verschillende manieren waarop je oliebollen kunt opwarmen. Stop ze bijvoorbeeld in de oven, magnetron of airfryer. Kies zelf wat je het makkelijkste vindt. Hoe lang je oliebollen precies moet opwarmen verschilt over het algemeen per apparaat.

Oliebollen opwarmen in de oven

We beginnen met onze favoriete manier: oliebollen opwarmen in de oven. Verwarm de oven voor op 145 graden Celsius en verwarm de oliebollen vervolgens ongeveer vijf minuten. Door ze in de oven te verwarmen, krijg je een mooi krokant korstje.

Oliebollen opwarmen in de magnetron

Ben je wat ongeduldig en wil je er gelijk eentje eten? Dan kan je het beste oliebollen opwarmen in de magnetron. In de magnetron piep je ze in twee minuten op. Kies hierbij de verwarmstand van maximaal 850 Watt.

Oliebollen opwarmen in de airfryer

De airfryer wint de laatste jaren aan populariteit en wij snappen goed waarom. Het is supersnel en je krijgt ook nog eens krokante oliebollen. Verwarm de airfryer voor op 150 graden Celsius en verwarm de oliebollen vervolgens zo’n drie minuten.

Recept: oliebollen bakken

Trek gekregen en geen oliebollen om op te warmen? Steek je handen dan uit de mouwen en ga met het onderstaande recept aan de slag. Wij leggen je stap-voor-stap uit hoe je thuis de beste oliebollen bakt. Of met een beetje geluk kun je nog de beste oliebollen van 2023 halen!

> naar zelf oliebollen maken: stap-voor-stap uitleg

zelf oliebollen maken

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!