Advertentie
Zelf oliebollen of appelbeignets maken
Stiekem eet je ze misschien al weken, maar de week na kerst mogen er iedere dag naar hartenlust oliebollen en appelbeignets gegeten worden. Wij inspireren je door de lekkerste recepten te delen. Nog even lekker zondigen voor je met je goede voornemens aan de slag gaan, om het leven te vieren of op de juiste manier het nieuwe jaar in te gaan.
Met deze recepten voor zelf oliebollen of appelbeignets maken kan je iedereen voorzien van wat lekkers. Zet de top 2000 dus maar aan, sla de champagne in en bel al je dierbaren op dat ze langs mogen komen.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Team oliebol
Met of zonder krenten, wat kies jij? Als het aan ons ligt maken we meteen een jaarvoorraad van deze geweldige snack. Zonder oliebol voelt het toch niet helemaal als oud & nieuw, of je er nu van houdt of niet. Met dit recept om zelf oliebollen te maken heb je gegarandeerd succes. Bak ze niet al te lang van tevoren, vers zijn ze het lekkerst! Zelf oliebollen of appelbeignets maken was nog nooit zo leuk.
Zelf oliebollen maken: stap-voor-stap uitleg
Maak jij altijd de oliebollen met oud en nieuw? Dan is dit jouw nieuwe favoriete recept. Willem legt je stap-voor-stap uit hoe je zelf oliebollen kunt maken. Doe je keukenschort maar vast om, we gaan gelijk aan de slag!
Team appelbeignet
Vraag maar eens rond, iedereen heeft wel een familierecept voor appelbeignets. Met of zonder bierbeslag, stukjes appel of ringen, wel of geen suiker eromheen. Alles kan. Kies zelf wat jij het lekkerst vindt en maak je eigen appelbeignets voor oud & nieuw. Dit recept voor appelbeignets helpt je stap-voor-stap op weg.
Zelf appelbeignets maken: stap-voor-stap uitleg
Ben jij altijd team appelbeignet met oud & nieuw? Dan is dit jouw nieuwe favoriete recept. Vandaag legt Willem je stap-voor-stap uit hoe je zelf appelbeignets kunt maken. Doe je keukenschort maar vast om, we gaan gelijk aan de slag!
Zelf oliebollen of appelbeignets maken: bak allebei
Natuurlijk hoef je niet te kiezen. Het liefst bakken we zelf namelijk zowel de lekkerste oliebollen als de fijnste appelbeignets op 31 december. Schroom vooral niet om ze zelf allebei te maken. Deel je de resultaten met ons? Wij wensen je in ieder geval een hele fijne (en lekkere) jaarwisseling!
Lees ook:
Zelf appelbeignets maken: stap-voor-stap uitleg
Ben jij altijd team appelbeignet met oud & nieuw? Dan is dit jouw nieuwe favoriete recept. Vandaag legt Willem je stap-voor-stap uit hoe je zelf appelbeignets kunt maken. Doe je keukenschort maar vast om, we gaan gelijk aan de slag!
Ingrediënten
- 165 g bloem
- 1 tl droge gist
- zout
- 1 el boter
- 1 ei
- 165 ml melk
- 3 appels (granny smith)
- 3 el fijne kristalsuiker
- calvados (appelbrandewijn)
- 2 l olie (om te frituren)
- 2 tl kaneelpoeder
Benodigdheden
- appelboor
- frituurpan of evt. kookthermometer
Bereiding
We gaan zelf appelbeignets maken! Meng in een kom de bloem met de gist en een snufje zout. Smelt de boter en klop hem met het ei door de melk. Giet het melkmengsel bij de bloem en meng (evt. met een handmixer) tot een glad beslag. Laat het beslag afgedekt ca. 1 uur en 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor. Snijd de appels in schijven van ca. 1 cm dik. Bestrooi de appelschijven met 1 el suiker en besprenkel met een scheutje calvados. Meng goed en laat ca. 25 minuten staan.
Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 175°C. Laat de appelschijven uitlekken en dep ze goed droog met keukenpapier. Haal de appelschijven door het beslag en laat overtollig beslag uitlekken. Frituur de appelbeignets ca. 2 minuten aan 1 kant. Keer de beignets voorzichtig in de olie en frituur nogmaals ca. 2 minuten aan de andere kant. Frituur er niet te veel tegelijk. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Meng 2 el suiker met het kaneelpoeder en bestrooi de appelbeignets ermee.
Onze tips
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
7x de lekkerste recepten voor carrot cake
3-gangendiner voor thuis: inspiratie en recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.