Bereiding

Zelf appelbeignets maken

Stiekem eet je ze misschien al weken, maar deze week mogen er iedere dag naar hartelust oliebollen en appelbeignets gegeten worden. En wat is er dan lekkerder om ze zelf te maken? Sla een flinke hoeveelheid ingrediënten in en bak lekkere appelbeignets in je eigen keuken. Een goede gelegenheid om je vrienden en familie te bellen en wat van de versgebakken bollen uit te delen. Een fijne jaarwisseling toegewenst!

1. We gaan zelf appelbeignets maken! Meng in een kom de bloem met de gist en een snufje zout. Smelt de boter en klop hem met het ei door de melk. Giet het melkmengsel bij de bloem en meng (evt. met een handmixer) tot een glad beslag. Laat het beslag afgedekt ca. 1 uur en 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

zelf appelbeignets maken
2. Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor. Snijd de appels in schijven van ca. 1 cm dik. Bestrooi de appelschijven met 1 el suiker en besprenkel met een scheutje calvados. Meng goed en laat ca. 25 minuten staan.

zelf appelbeignets maken
3. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 175°C. Laat de appelschijven uitlekken en dep ze goed droog met keukenpapier. Haal de appelschijven door het beslag en laat overtollig beslag uitlekken. Frituur de appelbeignets ca. 2 minuten aan 1 kant. Keer de beignets voorzichtig in de olie en frituur nogmaals ca. 2 minuten aan de andere kant. Frituur er niet te veel tegelijk. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Meng 2 el suiker met het kaneelpoeder en bestrooi de appelbeignets ermee.

zelf appelbeignets maken