Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
zelf appelbeignets maken

Zelf appelbeignets maken: stap-voor-stap uitleg

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 18

Ingrediënten

Ben jij altijd team appelbeignet met oud & nieuw? Dan is dit jouw nieuwe favoriete recept. Vandaag legt Willem je stap-voor-stap uit hoe je zelf appelbeignets kunt maken. Doe je keukenschort maar vast om, we gaan gelijk aan de slag!

Bereiding

  1. 1. We gaan zelf appelbeignets maken! Meng in een kom de bloem met de gist en een snufje zout. Smelt de boter en klop hem met het ei door de melk. Giet het melkmengsel bij de bloem en meng (evt. met een handmixer) tot een glad beslag. Laat het beslag afgedekt ca. 1 uur en 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  2. 2. Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor. Snijd de appels in schijven van ca. 1 cm dik. Bestrooi de appelschijven met 1 el suiker en besprenkel met een scheutje calvados. Meng goed en laat ca. 25 minuten staan.

  3. 3. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 175°C. Laat de appelschijven uitlekken en dep ze goed droog met keukenpapier. Haal de appelschijven door het beslag en laat overtollig beslag uitlekken. Frituur de appelbeignets ca. 2 minuten aan 1 kant. Keer de beignets voorzichtig in de olie en frituur nogmaals ca. 2 minuten aan de andere kant. Frituur er niet te veel tegelijk. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Meng 2 el suiker met het kaneelpoeder en bestrooi de appelbeignets ermee.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)