Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
zelf oliebollen maken

Zelf oliebollen maken: stap-voor-stap uitleg

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 50

Ingrediënten

Ben jij altijd team oliebol met oud & nieuw? Dan is dit jouw nieuwe favoriete recept. Vandaag legt Willem je stap-voor-stap uit hoe je zelf oliebollen kunt maken. Doe je keukenschort maar vast om, we gaan gelijk aan de slag!

Bereiding

  1. 1. We gaan zelf oliebollen maken! Wel de krenten ca. 1 uur in lauw water. Verwarm de melk tot lauwwarm in een pan op laag vuur. Los de gist op in de melk. Meng in een ruime kom de bloem met de basterdsuiker en een flinke snuf zout (niet al te zuinig). Voeg de eieren en de boter toe en meng met de deeghaken van een handmixer goed door.

  2. 2. Voeg geleidelijk en al roerend de melk toe aan het deeg. Roer goed tot een glad beslag. Laat de krenten uitlekken en roer ze door het beslag. Roer het citroensap door het beslag. Leg een vochtige, schone doek over de kom en laat het beslag op een warme plek ca. 45 minuten rijzen.

  3. 3. Verhit de olie in de frituurpan of een ruime zware pan tot ca. 160°C. Schep met een ijslepel telkens 4-5 oliebollen en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Frituur de oliebollen in ca. 7 minuten goudbruin en draai ze halverwege om met een vork.

  4. 4. Schep de oliebollen uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Herhaal tot het beslag op is. Bestuif de oliebollen royaal met poedersuiker en dien ze direct op.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)