Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Mangovlaai met limoen en kokos

Mangovlaai met limoen en kokos

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

De mango past perfect bij deze vlaai. Hij zorgt voor een onweerstaanbaar lekkere en romige consistentie, en de limoen zorgt voor een fris accent.

Bereiding

  1. Pel de dadels en ontpit ze. Doe ze samen met de rest van de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en meng tot een gelijkmatige massa. Doe het deeg in een vlaaivorm met losse bodem van ca. 23 cm doorsnede. Zet in de koelkast.

  2. Giet de cashewnoten af in vergiet en spoel ze schoon. Smelt de kokosboter en kokosolie in een pan en laat afkoelen. Pureer alle ingrediënten voor de vulling en meng tot een glad en gelijkmatig beslag. Giet het beslag in de vlaaivorm en zet hem gedurende ongeveer 5 uur of de hele nacht in de vriezer.

Tip: Snijd de vlaai als hij bevroren is voor strakkere punten en laat die ontdooien in de koelkast. Versier de vlaai met vers fruit en kokosroom.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Vegan street food

€ 19,99
cover vegan street food