Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Dit is waarom je kersen nooit in de koelkast moet bewaren

Dit is waarom je kersen nooit in de koelkast moet bewaren

Advertentie

De zomer brengt ons niet alleen heerlijke zon, maar ook prachtig gerijpt fruit. Kersen zijn in dit seizoen favoriet, maar je moet ze wel op de juiste plek bewaren. Wij delen waarom je ze beter niet in de koelkast kan leggen.

Hoe bewaar je kersen?

Verse kersen op de markt gescoord? Dan is het slim om ze op de juiste manier te bewaren. De koelkast is helaas geen goede plek. Maar wat dan wel? Wij zochten het uit!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kersen bewaren

Het zomerse fruit blijft maximaal twee dagen houdbaar. Niet heel erg lang… Wil je dit wat langer rekken? Dan kun je kersen beter buiten de koelkast bewaren. In de koelkast is het vochtgehalte namelijk hoger dan erbuiten en kersen bederven snel wanneer ze vochtig worden. Dat risico wil je natuurlijk niet lopen. Wil je vocht voorkomen? Een keukenpapiertje in het bakje kan nooit kwaad. Dit helpt het vocht te absorberen. Een andere reden waarom de koelkast niet de beste plek is, is het feit dat de kou de smaak van de vruchten kan aantasten. Een nadeel voor liefhebbers van het zomerfruit. Kersen bewaren kun je dus het beste buiten de koelkast, denk bijvoorbeeld aan de fruitschaal. Wil je de bewaartijd nog wat extra rekken? Laat dan de steeltjes aan de vruchten zitten. Zo blijven ze langer houdbaar.

Recepten met kersen

Aan de slag met kersen? Deze zomerse recepten zijn lekker met het verse fruit:

Kleine kersenclafoutis

Een clafoutis is een Frans gebak dat je traditioneel met kersen maakt. Gebruik bij voorkeur kersen met pit, omdat ontpitte kersen te veel vocht loslaten tijdens het bakken. Wanneer je kersen met pit gebruikt, blijft de clafoutis steviger.

> naar het recept: kleine kersenclafoutis

kleine kersenclafoutis

Radicchiosalade met ingemaakte kersen en gorgonzola

Stop kersen niet alleen in gebak, maar probeer ook eens deze spannende combinatie van zoetzure kersen met knapperige groenten en pittige Gorgonzola.

> naar het recept: radicchiosalade met ingemaakte kersen en gorgonzola

Radicchiosalade met ingemaakte kersen en gorgonzola

Kersen-kokosblokjes

Schattig zijn ze hè? Deze kersen-kokosblokjes. De kleine cakejes maak je eenvoudig zelf. Leuk om uit te delen!

> naar het recept: kersen-kokosblokjes

kersen-kokosblokjes

Lees ook: Zo maak je dé ultieme MonChoutaart

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!