Advertentie
De zomer brengt ons niet alleen heerlijke zon, maar ook prachtig gerijpt fruit. Kersen zijn in dit seizoen favoriet, maar je moet ze wel op de juiste plek bewaren. Wij delen waarom je ze beter niet in de koelkast kan leggen…
Hoe bewaar je kersen?
Verse kersen op de markt gescoord? Dan is het slim om ze op de juiste manier te bewaren. De koelkast is helaas geen goede plek. Maar wat dan wel? Wij zochten het uit!
Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Kersen bewaren
Het zomerse fruit blijft maximaal twee dagen houdbaar. Niet heel erg lang… Wil je dit wat langer rekken? Dan kun je kersen beter buiten de koelkast bewaren. In de koelkast is het vochtgehalte namelijk hoger dan erbuiten en kersen bederven snel wanneer ze vochtig worden. Dat risico wil je natuurlijk niet lopen.
Wil je vocht voorkomen? Een keukenpapiertje in het bakje kan nooit kwaad. Dit helpt het vocht te absorberen.
Een andere reden waarom de koelkast niet de beste plek is, is het feit dat de kou de smaak van de vruchten kan aantasten. Een nadeel voor liefhebbers van het zomerfruit. Kersen bewaren kun je dus het beste buiten de koelkast, denk bijvoorbeeld aan de fruitschaal. Wil je de bewaartijd nog wat extra rekken? Laat dan de steeltjes aan de vruchten zitten. Zo blijven ze langer houdbaar.
Recepten met kersen
Aan de slag met kersen? Deze recepten met kersen moet je maken nu ze in het seizoen zijn:
Kleine kersenclafoutis
Een clafoutis is een Frans gebak dat je traditioneel met kersen maakt. Gebruik bij voorkeur kersen met pit, omdat ontpitte kersen te veel vocht loslaten tijdens het bakken. Wanneer je kersen met pit gebruikt, blijft de clafoutis steviger.
Radicchiosalade met ingemaakte kersen en gorgonzola
Stop kersen niet alleen in gebak, maar probeer ook eens deze spannende combinatie van zoetzure kersen met knapperige groenten en pittige Gorgonzola.
Kersen-kokosblokjes
Schattig zijn ze hè? Deze kersen-kokosblokjes. De kleine cakejes maak je eenvoudig zelf. Leuk om uit te delen!
Onze tips
7x bakken met kersen
Is bevroren fruit minder gezond dan vers fruit?
Kersen ontpitten: zo doe je dat supersnel
Zomerfruit invriezen: zo doe je dat
Alles over au bain-marie smelten en waarom het zo handig is
100% foolproof: stap-voor-stap de perfecte biefstuk bakken
Sterrendessert
De perfecte lamsrollade maken in 7 simpele stappen
Wijn & spijs: zo kies je deze kerst de juiste wijn bij je kerstdiner
Krokante aardappels: tips en recept
Zo kun je zelf pecan pie maken voor Thanksgiving
Vegetarisch stoofpotje: waar moet je op letten?
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.