Recepten met kersen

Kersen zijn van halverwege juni tot eind augustus in het seizoen. Dat maakt dit hét moment om van het zomerfruit te genieten. Al zijn ze vers in het seizoen het allerlekkerste, ook met kersen op siroop of uit de diepvries maak deze heerlijke recepten met kersen. Van een smaakvolle salade tot toetjes met een twist. Welk van deze recepten ga jij proberen?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kleine kersenclafoutis

Een clafoutis is Frans gebak dat traditioneel met kersen wordt gemaakt. Het recept hiervoor mag dus zeker niet in dit lijstje ontbreken. Ben jij van plan om het te gaan maken? Kies dan bij voorkeur voor kersen met pit, dan blijft de clafoutis steviger.

> naar het recept: kleine kersenclafoutis

kleine kersenclafoutis

Warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta

Bij zomerfruit denk je misschien gelijk aan zoet, maar je kunt het ook heel goed in hartige gerechten verwerken. Deze warme pompoensalade met kersen, feta en pompoenpitten is een echte redactiefavoriet. Lekker voor in de zomer, maar zeker ook in het najaar. Gebruik dan kersen uit de diepvries.

> naar het recept: warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta

Warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta

Gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing

De pittige Gorgonzola is een mooie tegenhanger van de zoete gepofte bietjes met kersendressing. Na dit voorgerecht zijn je smaakpapillen wakker! Dat maakt het een ideaal gerecht om te serveren tijdens een etentje. Je gooit er gegarandeerd hoge ogen mee.

> naar het recept: gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing

Gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing

Radicchiosalade met ingemaakte kersen en gorgonzola

Stop kersen niet alleen in gebak, maar probeer ook eens deze spannende combinatie van zoetzure kersen met knapperige groenten en pittige Gorgonzola. Heerlijk als bijgerecht of licht hoofdgerecht met wat brood.

> naar het recept: radicchiosalade met ingemaakte kersen en gorgonzola

Radicchiosalade met ingemaakte kersen en gorgonzola

Kersen-kokosblokjes

Schattig zijn ze hè? Deze kersen-kokosblokjes. De kleine cakejes maak je eenvoudig zelf. Leuk om uit te delen, of om allemaal voor jezelf te houden… Wij vertellen het niet door!

> naar het recept: kersen-kokosblokjes

kersen-kokosblokjes

MonChoutaart

Dit is wat ons betreft dé ultieme MonChoutaart. We gebruiken het klassieke recept, maar geven er een eigen twist aan. Zo gebruiken we speculooskoekjes voor de bodem in plaats van Bastogne en geven we de MonChoutaart ook nog een frisse twist door verse munt te gebruiken als topping.

> naar het recept: MonChoutaart

MonChoutaart

Lees ook: Zo maak je dé ultieme MonChoutaart