
Van de kers op de taart tot een heerlijke salade: met dit zomerfruit maak je heel veel lekkers. Probeer onze favoriete recepten met kersen maar eens uit!
Lees verder na de advertentie
Recepten met kersen
Kersen zijn van halverwege juni tot eind augustus in het seizoen. Vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerste, maar ook met kersen op siroop of uit de diepvries maak je heerlijke recepten met kersen. Zowel zoet als hartig, je kunt er wat ons betreft alle kanten mee op!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ons favoriete kersen recept:

Gepofte bietjes met gorgonzola en kersen-sjalottendressing
De pittige gorgonzola is een mooie tegenhanger van de zoete gepofte bietjes met kersendressing. Na dit voorgerecht zijn je smaakpapillen wakker!
Ingrediënten
Voor de dressing
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Was de bieten grondig en dep ze droog. Wrijf de bietjes rondom in met de olijfolie en bestrooi ze met wat zout en peper. Wikkel elk bietje afzonderlijk in een stukje aluminiumfolie. Pof de bieten in ca. 1 uur zacht en gaar in de oven.
Meng intussen voor de dressing de sjalot in een kommetje met wat zout en laat kort trekken. Hak de kersen grof. Klop de azijn met de oliën door elkaar tot een mooi gebonden vinaigrette. Meng er de kersen, de sjalot en 2 tl van de kersensiroop doorheen. Breng op smaak met wat zout en peper.
Neem de bietjes uit de oven, pak ze uit en laat ze ca. 20 minuten afkoelen. Pel evt. de schil eraf en snijd de bietjes in dunne partjes. Doe de bietenpartjes in een kom. Roer de dressing goed door en voeg 2 el van de dressing toe aan de bietenpartjes. Hussel goed door elkaar.
Verdeel de bieten over bordjes en schep er de resterende dressing overheen. Verbrokkel de Gorgonzola over de bietjes en maak af met wat slablaadjes en de walnoten.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Nog meer hartige recepten met kersen:

Warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta
Deze pompoensalade met kersen, feta en pompoenpitten is een echte redactiefavoriet. Lekker voor in de zomer, maar zeker ook in het najaar. Gebruik dan kersen uit de diepvries.

Salade van gegrild steenfruit met blauwe kaas en dragon
Deze fantastische salade met steenfruit is niet alleen erg lekker, maar staat ook nog eens zo op tafel.

Platbrood met tempeh, cornribs en zoetzure kersen
Het kost misschien wat moeite, maar dan heb je ook wel een héél erg lekker gerecht op tafel staan!

Radicchiosalade met ingemaakte kersen en gorgonzola
Stop kersen niet alleen in gebak, maar probeer ook eens deze spannende combinatie van zoetzure kersen met knapperige groenten en pittige gorgonzola. Heerlijk als bijgerecht, of als licht hoofdgerecht met wat brood.
Zoete recepten met kersen:

Kleine kersenclafoutis
Een clafoutis is Frans gebak dat traditioneel met kersen wordt gemaakt. Het recept hiervoor mag dus zeker niet in dit lijstje ontbreken. Kies bij voorkeur voor kersen met pit, dan blijft de clafoutis steviger.

Kersen-kokosblokjes
Schattig zijn ze hè? De kleine cakejes maak je eenvoudig zelf. Leuk om uit te delen, of om allemaal voor jezelf te houden…

MonChoutaart
Dit is wat ons betreft dé ultieme MonChoutaart. We gebruiken het klassieke recept, maar geven er net even een draai aan. We gebruiken speculooskoekjes voor de bodem en geven we de taart een frisse twist met wat verse munt.

Brioche con gelato amarene
Een broodje met ijs? Jazeker, in Italië vind je ze op elke straathoek. Met dit recept maak je ze gemakkelijk thuis.

Chocoladekwarktaartje
Het moeilijkste aan dit recept? Wachten tot de taart helemaal is opgesteven in de koelkast…

Kersentaart
Met deze showstopper maak je gegarandeerd indruk bij het volgende etentje. Bewaar je een stukje voor ons?

American pancakes met bessensiroop en spek
Op zoek naar het perfecte ontbijtje? Maak dan eens deze American pancakes, uiteraard met een flinke schep kersen!
Lees ook:
Onze tips

Wrap it up! Smaakvolle wraps met gehakt voor elke gelegenheid

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu

Vegetarische recepten met peulvruchten: 13x lekkere ideeën
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.