Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
recepten met kersen

12x de lekkerste recepten met kersen

Profielfoto van BasBas Erkens

Van de kers op de taart tot een heerlijke salade: met dit zomerfruit maak je heel veel lekkers. Probeer onze favoriete recepten met kersen maar eens uit!

Lees verder na de advertentie

Recepten met kersen

Kersen zijn van halverwege juni tot eind augustus in het seizoen. Vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerste, maar ook met kersen op siroop of uit de diepvries maak je heerlijke recepten met kersen. Zowel zoet als hartig, je kunt er wat ons betreft alle kanten mee op!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Ons favoriete kersen recept:

Gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing

Gepofte bietjes met gorgonzola en kersen-sjalottendressing

De pittige gorgonzola is een mooie tegenhanger van de zoete gepofte bietjes met kersendressing. Na dit voorgerecht zijn je smaakpapillen wakker!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

4 rode bieten (van gelijk formaat)
1 el olijfolie
zout en peper
150 g Gorgonzola piccante
handvol slablaadjes (bijv. jonge snijbiet voor de garnering)
2 el walnoten (geroosterd en grof gehakt)
aluminiumfolie

Voor de dressing

1 sjalot (in flinterdunne halve ringetjes)
zout en peper
50 g amarenakersen + 2 tl siroop (blik)
4 el frambozenazijn
3 el walnootolie
3 el olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Was de bieten grondig en dep ze droog. Wrijf de bietjes rondom in met de olijfolie en bestrooi ze met wat zout en peper. Wikkel elk bietje afzonderlijk in een stukje aluminiumfolie. Pof de bieten in ca. 1 uur zacht en gaar in de oven.

  2. Meng intussen voor de dressing de sjalot in een kommetje met wat zout en laat kort trekken. Hak de kersen grof. Klop de azijn met de oliën door elkaar tot een mooi gebonden vinaigrette.  Meng er de kersen, de sjalot en 2 tl van de kersensiroop doorheen. Breng op smaak met wat zout en peper.

  3. Neem de bietjes uit de oven, pak ze uit en laat ze ca. 20 minuten afkoelen. Pel evt. de schil eraf en snijd de bietjes in dunne partjes. Doe de bietenpartjes in een kom. Roer de dressing goed door en voeg 2 el van de dressing toe aan de bietenpartjes. Hussel goed door elkaar.

  4. Verdeel de bieten over bordjes en schep er de resterende dressing overheen. Verbrokkel de Gorgonzola over de bietjes en maak af met wat slablaadjes en de walnoten.

Tip!

Nog meer hartige recepten met kersen:

Warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta

Warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta

Deze pompoensalade met kersen, feta en pompoenpitten is een echte redactiefavoriet. Lekker voor in de zomer, maar zeker ook in het najaar. Gebruik dan kersen uit de diepvries.

Naar het recept
Cover voor

Salade van gegrild steenfruit met blauwe kaas en dragon

Deze fantastische salade met steenfruit is niet alleen erg lekker, maar staat ook nog eens zo op tafel.

Naar het recept
Platbrood met tempeh, cornribs en zoetzure kersen

Platbrood met tempeh, cornribs en zoetzure kersen

Het kost misschien wat moeite, maar dan heb je ook wel een héél erg lekker gerecht op tafel staan!

Naar het recept
Radicchiosalade met ingemaakte kersen en gorgonzola

Radicchiosalade met ingemaakte kersen en gorgonzola

Stop kersen niet alleen in gebak, maar probeer ook eens deze spannende combinatie van zoetzure kersen met knapperige groenten en pittige gorgonzola. Heerlijk als bijgerecht, of als licht hoofdgerecht met wat brood.

Naar het recept

Zoete recepten met kersen:

kleine kersenclafoutis

Kleine kersenclafoutis

Een clafoutis is Frans gebak dat traditioneel met kersen wordt gemaakt. Het recept hiervoor mag dus zeker niet in dit lijstje ontbreken. Kies bij voorkeur voor kersen met pit, dan blijft de clafoutis steviger.

Naar het recept
kersen-kokosblokjes

Kersen-kokosblokjes

Schattig zijn ze hè? De kleine cakejes maak je eenvoudig zelf. Leuk om uit te delen, of om allemaal voor jezelf te houden…

Naar het recept
MonChoutaart

MonChoutaart

Dit is wat ons betreft dé ultieme MonChoutaart. We gebruiken het klassieke recept, maar geven er net even een draai aan. We gebruiken speculooskoekjes voor de bodem en geven we de taart een frisse twist met wat verse munt.

Naar het recept
Brioche con gelato amarene

Brioche con gelato amarene

Een broodje met ijs? Jazeker, in Italië vind je ze op elke straathoek. Met dit recept maak je ze gemakkelijk thuis.

Naar het recept
Cover voor

Chocoladekwarktaartje

Het moeilijkste aan dit recept? Wachten tot de taart helemaal is opgesteven in de koelkast…

Naar het recept
kersentaart

Kersentaart

Met deze showstopper maak je gegarandeerd indruk bij het volgende etentje. Bewaar je een stukje voor ons?

Naar het recept
American pancakes met bessensiroop en spek

American pancakes met bessensiroop en spek

Op zoek naar het perfecte ontbijtje? Maak dan eens deze American pancakes, uiteraard met een flinke schep kersen!

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!