Kersen-kokosblokjes
Gemiddeld
ca. 2 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C / hetelucht: 150°C). Vet een diep, vierkant bakblik van 20x20cm in en bekleed de bodem met bakpapier. Houd 9 kersen apart en ontpit de rest van de kersen. Snijd de ontpitte kersen fijn en laat ze in een zeef uitlekken. Zeef de bloem, de maïzena, het bakpoeder en een snuf zout in een kom. Houd 2 el van het bloemmengsel apart.
Klop 100 g boter, de yoghurt, de olie, de suiker en het vanille-extract in een kom tot een gladde massa. Voeg de eieren en de eidooier een voor een toe en klop tot een glad beslag. Klop rustig
het bloemmengsel erdoorheen. Bestuif de kersen met het achtergehouden bloemmengsel en roer ze door het beslag. Schep het beslag in het bakblik en bak het geheel 50-55 minuten in de oven tot een houten prikker schoon uit de cake komt. Dek het bakblik af met aluminiumfolie en laat de cake volledig afkoelen.Stort de cake op een schaal en zet ca. 30 minuten in de vriezer om stevig te laten worden. Snijd de randen bij om ze mooi recht te maken en verdeel de cake in 9 gelijke vierkante stukken.
Verwarm de jam in een pan of in de magnetron. Wrijf de jam door een zeef in een kom. Strooi de kokos op een bord. Doop de cakeblokken in de jam maar laat de onderkant vrij. Wentel de blokken in de kokos (met een vork in de onderkant werkt het beste.) Maak ieder cakeje af met een kers en zet de cakejes nog ca. 30 minuten in de koelkast voor het serveren.