Bereiding
MonChoutaart
Dit is wat ons betreft dé ultieme MonChoutaart. We gebruiken het klassieke recept, maar geven er een eigen twist aan. Zo gebruiken we speculooskoekjes voor de bodem in plaats van Bastogne en geven we de MonChoutaart ook nog een frisse twist door verse munt te gebruiken als topping.
- Leg de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water en laat even weken. Vermaal de koekjes in een keukenmachine tot fijne kruimels of stop ze in een diepvrieszak en plet ze met een deegroller fijn. Smelt ook de boter.
- Bekleed de bodem van een springvorm (ca. 20 cm Ø) met bakpapier en kwast de randen in met wat boter. Meng de koekkruimels in een kom met de overige boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk ook goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig en zet apart. Klop de roomkaas met de kristalsuiker in ca. 5 minuten luchtig. Knijp de gelatine uit en verwarm hem samen met 4 el water in een pannetje tot de gelatine opgelost is, maar laat het niet koken. Roer 2-3 el slagroom door de opgeloste gelatine. Spatel het gelatinemengsel door de overige slagroom. Spatel de slagroom voorzichtig door de roomkaas. Verdeel de vulling over de koekjesbodem en strijk glad.
- Haal 5 el saus (zonder kersen) uit het blik vlaaifruit en verdeel in kleine hoopjes over de taart. Maak met behulp van een prikker een mooie swirl in het roomkaasmengsel. Laat de MonChoutaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Haal de taart uit de koelkast en uit de vorm. Zet de taart op een taartplateau, verdeel het vlaaifruit eroverheen en garneer met kleine blaadjes munt. Snijd de MonChoutaart in punten en serveer.
Per portie: ca. 370 kcal
3 g eiwit | 22 g vet | 39 g koolhydraten
Receptuur en styling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Sander Damen