Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Radicchiosalade met ingemaakte kersen en gorgonzola

Radicchiosalade met ingemaakte kersen en gorgonzola

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 168 uur wachttijdca. 168 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

We zijn dol op kersen, maar vers zijn ze helaas maar kort in het seizoen. Door ze in te maken, kun je er langer van genieten. Stop kersen niet alleen in gebak, maar probeer ook eens deze spannende combinatie van zoetzure kersen met knapperige groenten en pittige gorgonzola.

Bereiding

  1. Doe voor de ingemaakte kersen de azijn in een pan met 100 ml water, de suiker, de laurierblaadjes en het zout. Verwarm langzaam tot de suiker opgelost is en breng aan de kook. Doe de kersen in de gesteriliseerde, nog warme pot en schenk er de hete vloeistof in. Sluit de pot goed af en laat afkoelen. Bewaar op een koele, donkere plek minimaal 1 week voor openen. In de ongeopende pot blijven de kersen enkele maanden goed. Bewaar de pot na openen tot 2 maanden in de koelkast.

  2. Doe voor de dressing 2 el vocht van de ingemaakte kersen in een grote kom en klop er de olijfolie, de jam, de mosterd en wat zout en peper doorheen tot een gladde saus. Proef en voeg eventueel wat azijn of meer mosterd toe.

  3. Voeg de rucola, de radicchio en de venkel toe aan de kom en hussel alles door elkaar. Verdeel de salade over bordjes of een grote serveerschaal en verdeel er wat uitgelekte kersen en de gorgonzola over.

Per portie: 251 kcal | 13 g koolhydraten | 7 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Agathé Gits Foodstyling: Benjamina Ebuehi

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)