Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Salade van gegrild steenfruit met blauwe kaas en dragon

Salade van gegrild steenfruit met blauwe kaas en dragon

In samenwerking met de Vegetariërsbond.
  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Wist je dat je door steenfruit grillen de vruchten een stuk zoeter maakt? Hierdoor zijn ze extra lekker in een salade. Wat denk je bijvoorbeeld van dit recept met blauwe kaas en dragon?

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Wist je dat je door steenfruit grillen de vruchten een stuk zoeter maakt? Hierdoor zijn ze extra lekker in een salade. Wat denk je bijvoorbeeld van dit recept met blauwe kaas en dragon?
Tip
Deze salade is lekker als lichte maaltijd of als bijgerecht bij de BBQ. De grill staat toch al aan!

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje door elkaar. Zet de dressing koel weg tot gebruik.

  2. Verhit een grillpan op hoog vuur. Meng de pruimen, de abrikozen, de perziken en de kersen met de olijfolie. Gril alleen de abrikozen en de perziken in de grillpan tot er mooie grillstrepen ontstaan.

  3. Verdeel de sla over een schaal. Verdeel de pruimen, de kersen, de abrikozen en de perziken eroverheen. Schenk de helft van de dressing over de salade en schep de salade voorzichtig om. Verbrokkel de kaas erboven. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de overige dressing erbij.

Per portie: 571 kcal | 23 g koolhydraten | 12 g eiwit | 46 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!