Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Geroosterde perzikken op de kamado

Steenfruit grillen: tips en recepten

Advertentie

We zien het steeds vaker op menukaarten of in recepten: gegrild steenfruit. Van perziken tot nectarines; de zoete vruchten worden nog zoeter en smaakvoller door ze even op de grill te legen. Wij leggen je uit hoe je dit het beste doet en welke recepten je ermee kunt maken.

Steenfruit grillen

Steenfruit grillen, is dat wat we willen? Jazeker, want de vruchten worden een stuk zoeter door ze even kort te verwarmen. Zo worden bekende steenvruchten als perziken, abrikozen, nectarines en pruimen simpel een stuk smaakvoller. Daarbij voeg je een vleugje rooksmaak toe dat goed tot zijn recht komt in de onderstaande recepten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten en beste tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Steenfruit grillen: tips

Wil jij zelf steenfruit grillen om een van onze recepten te maken? Dan zijn er een aantal tips om rekening mee te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je kiest voor rijp en stevig fruit op kamertemperatuur. Fruit dat net uit de koelkast komt, is minder geschikt om te grillen. Door de kou laten de vruchten namelijk meer vocht los waardoor het fruit minder goed karamelliseert. Daarbij is het eenvoudiger om de pit te verwijderen wanneer het fruit op kamertemperatuur is. Voor het grillen is het handig om de pit uit het fruit te halen en de halve vruchten op de grill te leggen. Zo gaart het gelijkmatiger en wordt de gehele vrucht lekker zoet.

Gegrilde perziken met crêpes en ricotta

Bij zomerfruit denk je al snel aan zoete recepten. Zoals deze crêpes met gegrilde perziken en ricotta. Lekker als ontbijt of dessert.

> naar het recept: gegrilde perziken met crêpes en ricotta

Gegrilde perziken met crêpes en ricotta

Gegrilde perzik met burrata en serranoham

Perziken worden lekker zoet wanneer je ze roostert. Combineer dit met de romige burrata en hartige ham en je hebt een heerlijk gerecht.

> naar het recept: gegrilde perzik met burrata en serranoham

weekmenu Gegrilde perzik met burrata en serranoham

Geroosterde perziken met munt, mozzarella en honing

De smaak te pakken? Je maakt eenvoudig een variant op de vorige salade door geroosterde perziken te combineren met romige mozzarella, frisse munt en zoete honing.

> naar het recept: geroosterde perziken met munt, mozzarella en honing

Geroosterde perzikken op de kamado

Gerookte camembert met gegrilde abrikozen

De combinatie van de romige (en in dit geval rokerige) camembert en zoete abrikozen is heerlijk. Let op: bij sommige camembertbakjes is het hout verlijmd en hierdoor kan de kaas eruit lekken. Gebruik daarom voor de zekerheid aluminiumfolie om te zorgen dat het bakje heel blijft.

> naar het recept: gerookte camembert met gegrilde abrikozen en honing

Gerookte camembert met gegrilde abrikozen en honing

Kokosyoghurtpanna-cotta met gegrilde nectarines

We sluiten af met een zoet dessert met een tropisch tintje. Deze kokosyoghurtpanna-cotta met gegrilde nectarines smaakt naar de zomer!

> naar het recept: kokosyoghurtpanna-cotta met gegrilde nectarines en kokoscrumble

Kokosyoghurtpanna-cotta met gegrilde nectarines en kokoscrumble

Lees ook: Zo maak je de perfecte panna cotta

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!