Bereiding

1. Pak de camembert uit het folie en leg hem terug in het houten bakje. Snijd de kaas kruislings in en leg de takjes citroentijm erop. Druk ze goed aan en bedruip het geheel met wat olijfolie. Verpak eventueel het bakje aan de onderkant strak in aluminiumfolie*.

2. Bereid de Big Green Egg voor om te roken. Strooi wat appelrookhout op de gloeiende kolen. Plaats direct de conveggtor en het rvs-rooster. Zet de camembert op het rooster en sluit de Big Green Egg. Laat de temperatuur oplopen tot ca. 125°C en rook de camembert ca. 20 minuten.

3. Neem de camembert uit de Big Green Egg en zet hem op een bord. Neem de conveggtor uit de Big Green Egg en plaats het rooster terug. Laat de temperatuur oplopen tot ca. 200°C.

4. Bestrijk de abrikozen met olijfolie en gril ca. 3 minuten op het snijvlak tot ze net zacht en gekaramelliseerd zijn. Bestrijk de sneetjes brood met olijfolie en gril ze kort tot ze mooi getoast zijn, maar zorg wel dat ze niet aanbranden. Serveer de gerookte camembert met de gegrilde abrikozen en bedruip het geheel met honing. Strooi er wat versgemalen zwarte peper overheen en geef er de toasts bij.

*Bij sommige camembertbakjes is het hout verlijmd. Deze kunnen loslaten door de warmte met als gevolg dat de kaas uit het bakje smelt. Andere bakjes zitten met een nietje vast, deze blijven wel heel. Check dus goed het bakje en gebruik eventueel voor de zekerheid aluminiumfolie om te zorgen dat het bakje heel blijft.

Per portie (4): ca. 406 kcal
18 g eiwit | 20 g vet | 36 g koolhydraten

foto’s & receptuur: Willem van Santen