Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gerookte camembert met gegrilde abrikozen en honing

Gerookte camembert met gegrilde abrikozen en honing

In samenwerking met Big Green Egg
  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Pak de camembert uit het folie en leg hem terug in het houten bakje. Snijd de kaas kruislings in en leg de takjes citroentijm erop. Druk ze goed aan en bedruip het geheel met wat olijfolie. Verpak eventueel het bakje aan de onderkant strak in aluminiumfolie*.

  2. 2. Bereid de Big Green Egg voor om te roken. Strooi wat appelrookhout op de gloeiende kolen. Plaats direct de conveggtor en het rvs-rooster. Zet de camembert op het rooster en sluit de Big Green Egg. Laat de temperatuur oplopen tot ca. 125°C en rook de camembert ca. 20 minuten.

  3. 3. Neem de camembert uit de Big Green Egg en zet hem op een bord. Neem de conveggtor uit de Big Green Egg en plaats het rooster terug. Laat de temperatuur oplopen tot ca. 200°C.

  4. 4. Bestrijk de abrikozen met olijfolie en gril ca. 3 minuten op het snijvlak tot ze net zacht en gekaramelliseerd zijn. Bestrijk de sneetjes brood met olijfolie en gril ze kort tot ze mooi getoast zijn, maar zorg wel dat ze niet aanbranden. Serveer de gerookte camembert met de gegrilde abrikozen en bedruip het geheel met honing. Strooi er wat versgemalen zwarte peper overheen en geef er de toasts bij.

Per portie: 406 kcal | 36 g koolhydraten | 18 g eiwit | 20 g vet

foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)