Geroosterde perziken met munt, mozzarella en honing
In samenwerking met Big Green Egg.
Eenvoudig4 personen35 minuten bereiden
Achterin de auto neem je de Big Green Egg MiniMax tijdens een vakantie of dagje uit gemakkelijk mee. Zo maak je overal waar je maar wil de lekkerste gerechten klaar op dit compacte buitenkooktoestel. De MiniMax is de jongste telg in de familie van Big Green Eggs. Inmiddels zijn er maar liefst zeven modellen, van Mini tot XXLarge. De MiniMax heeft het gebruiksgemak van een Mini en het grotere grilloppervlak van de small. Net als met de andere modellen kun je ermee grillen, stoven, koken, bakken en roken.
Ingrediënten
- 8 stevige en rijpe perziken
- 2 el olijfolie
- 4 el honing
- 250 g treccia di mozzarella (vervang evt. door gewone buffelmozzarella)
- 5 takjes munt
- versgemalen zwarte peper
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
We nemen de MiniMax mee naar Toscane, waar we langs lokale adresjes reizen voor de lekkere ingrediënten waar Toscane om bekend staat. Net als in de rest van Italië is de Toscaanse keuken eenvoudig en puur. Dankzij de kwaliteit van de ingrediënten én de bereiding op de Big Green Egg worden gerechten bijna vanzelf bijzonder!
- Steek de EGG aan en laat de temperatuur oplopen tot ca. 200°C. Plaats het gietijzeren grillrooster in de EGG. Halveer de perziken en verwijder de pitten. Bedruip de perziken met de olijfolie.
- Gril de perziken in ca. 10 minuten goudbruin in de EGG. Bedruppel de perziken met 1 el honing en gril nog kort.
- Verdeel de perziken over een schaal en bedruppel met de overige honing. Scheur de mozzarella in reepjes en verdeel over de perziken. Maak af met de muntblaadjes en wat zwarte peper.
Lees hier alles over de Big Green Egg