Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Geroosterde perzikken op de kamado

Geroosterde perziken met munt, mozzarella en honing

In samenwerking met Big Green Egg.
  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Achterin de auto neem je de Big Green Egg MiniMax tijdens een vakantie of dagje uit gemakkelijk mee. Zo maak je overal waar je maar wil de lekkerste gerechten klaar op dit compacte buitenkooktoestel. De MiniMax is de jongste telg in de familie van Big Green Eggs. Inmiddels zijn er maar liefst zeven modellen, van Mini tot XXLarge. De MiniMax heeft het gebruiksgemak van een Mini en het grotere grilloppervlak van de small. Net als met de andere modellen kun je ermee grillen, stoven, koken, bakken en roken.

Bereiding

  1. Steek de EGG aan en laat de temperatuur oplopen tot ca. 200°C. Plaats het gietijzeren grillrooster in de EGG. Halveer de perziken en verwijder de pitten. Bedruip de perziken met de olijfolie.

  2. Gril de perziken in ca. 10 minuten goudbruin in de EGG. Bedruppel de perziken met 1 el honing en gril nog kort.

  3. Verdeel de perziken over een schaal en bedruppel met de overige honing. Scheur de mozzarella in reepjes en verdeel over de perziken. Maak af met de muntblaadjes en wat zwarte peper.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)