Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Chocoladekwarktaartje

Chocoladekwarktaartje

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de boter. Verkruimel de volkorenbiscuits en meng ze met de gesmolten boter. Bedek de bodem van een springvorm (24 cm Ø) met het biscuitjesmengsel en druk het goed aan. Zet ca. 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

  2. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Los het cacaopoeder op in 2 el heet water. Klop de kwark los met de suiker en de bloem. Klop er een voor een de eieren en de eidooiers doorheen. Roer er de crème fraîche en het cacaomengsel doorheen. Spatel er de gesmolten chocolade doorheen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C /hetelucht: 150°C). Verpak de onderkant van de springvorm goed in een aantal lagen aluminiumfolie. Schenk het kwarkmengsel in de springvorm en zet hem in een braadslee. Vul de braadslee voor de helft met warm water en zet het geheel in de oven. Bak de kwarktaart in ca. 1 uur gaar.

  4. Neem de taart uit de oven en verwijder het aluminiumfolie van de springvorm. Laat de taart even afkoelen. Laat vervolgens minimaal 6 uur afkoelen in de koelkast. Verdeel de vlaaikersen over de taart en laat nog ca. 30 minuten opstijven. Versier de taart voor het serveren eventueel met chocoladekrullen.

© Foto’s: Stephan van Raay, Foodstyling & receptuur: Willem van Santen, Styling: Janneke Duister

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)