Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Cover voor Chocoladekwarktaartje

Chocoladekwarktaartje

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Ingrediƫnten

Voor deze chique chocoladetaart met kersen houden we maar al te graag wat ruimte vrij...

Bereiding

  1. Smelt de boter. Verkruimel de volkorenbiscuits en meng ze met de gesmolten boter. Bedek de bodem van een springvorm (24 cm Ƙ) met het biscuitjesmengsel en druk het goed aan. Zet ca. 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

  2. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Los het cacaopoeder op in 2 el heet water. Klop de kwark los met de suiker en de bloem. Klop er een voor een de eieren en de eidooiers doorheen. Roer er de crĆØme fraĆ®che en het cacaomengsel doorheen. Spatel er de gesmolten chocolade doorheen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175Ā°C /hetelucht: 150Ā°C). Verpak de onderkant van de springvorm goed in een aantal lagen aluminiumfolie. Schenk het kwarkmengsel in de springvorm en zet hem in een braadslee. Vul de braadslee voor de helft met warm water en zet het geheel in de oven. Bak de kwarktaart in ca. 1 uur gaar.

  4. Neem de taart uit de oven en verwijder het aluminiumfolie van de springvorm. Laat de taart even afkoelen. Laat vervolgens minimaal 6 uur afkoelen in de koelkast. Verdeel de vlaaikersen over de taart en laat nog ca. 30 minuten opstijven. Versier de taart voor het serveren eventueel met chocoladekrullen.

Ā© Fotoā€™s: Stephan van Raay, Foodstyling & receptuur: Willem van Santen, Styling: Janneke Duister

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (11 stemmen)

Hoe smelt je chocolade?

Chocolade smelten kan op verschillende manieren gedaan worden. Soms ligt het ook aan de chocolade die je in huis hebt en of het wit, melk of puur is. Zo is goedkopere chocolade gevoeliger voor oververhitting en moet je deze goed in de gaten houden. Het kan tevens ongelijkmatig smelten en gaan klonteren door de toegevoegde vetten. Hierdoor kunnen ze een rare substantie krijgen, die helemaal niet te roeren is. Gebruik het liefst dus chocolade van goede kwaliteit voor het beste resultaat. Let ook nog even op het cacaogehalte in de chocolade. Melkchocolade kun je smelt je bij een temperatuur van maximaal 45Ā°C, pure chocolade op maximaal max. 50Ā°C en witte chocolade op maximaal max. 40Ā°C.

Nu je de basisregels weet, kun je aan de slag met het chocolade smelten! Wij leggen je hieronder uit op welke manieren je dit het beste kunt doen voor de perfecte gesmolten chocolade.