Kleine kersenclafoutis
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Breng de melk, de slagroom en het vanillemerg in een pan aan de kook en laat ca. 2 minuten op laag vuur koken. Neem van het vuur en laat even afkoelen.
Was de kersen, verwijder de steeltjes en ontpit ze eventueel. Kluts de eieren met de suiker en een snufje zout. Zeef de bloem eroverheen en spatel hem erdoorheen. Vet 6 ovenschaaltjes of taartvormpjes in met een beetje boter en verdeel de kersen over de bodem.
Meng het nog warme roommengsel en de kirsch door het eimengsel en schenk het beslag over de kersen. Bak de clafoutis ca. 45 minuten in de oven. Neem de clafoutis uit de oven, bestuif hem met poedersuiker en serveer hem direct.