Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Platbrood met tempeh, cornribs en zoetzure kersen

Platbrood met tempeh, cornribs en zoetzure kersen

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Voor de pickles

Voor het platbrood

Voor de tempeh

Voor de komkommersalade

Voor de cornribs

Voor de dip

Voor erbij

Bereiding

  1. Ontpit voor de pickles de kersen en snijd ze voorzichtig in plakjes. Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen. Breng de azijn met de suiker, de kaneel en de gember aan de kook tot de suiker is opgelost. Voeg een snuf zout toe. Schenk de helft van het mengsel bij de kersen en de andere helft bij de rode ui. Dek af en laat minimaal 4 uur staan.

  2. Meng voor het platbrood de gist met 200 ml van het water en de suiker. Laat ca. 10 minuten staan. Doe de bloem, het zout en  de kruiden in de kom van een mixer. Voeg het gistwater en de olijfolie toe en kneed met de deeghaak tot een soepel deeg. Voeg eventueel na enkele minuten nog wat meer water toe. Kneed ca. 10 minuten. Maak een bal van het deeg en leg in een ingevette kom. Dek af en laat ca. 1 uur rij zen op een warme plek.

  3. Maak een worst van het deeg en verdeel die in 8 gelijke stukken. Vorm bolletjes van het deeg en laat kort rusten. Rol elk bolletje met een deegroller uit tot een cirkel van ca. 15-20 cm doorsnede en ½ cm dik. Bak de platbroden in een laagje olie in de pan goudbruin en bubbelig in ca. 45 seconden. Draai om en bak nog ca. 45 seconden. Bewaar de platbroden in een doek gewikkeld.

  4. Meng voor de tempeh de sojasaus, de shaoxingwijn en het five-spicepoeder. Snijd de tempeh in plakken van ca. 1 cm dik en 8 cm lang. Bestrijk de tempeh rondom met de marinade en laat minstens 1 uur marineren. Bak de tempeh voor het serveren ca. 5 minuten per zijde in een laagje olie. Dit kan dezelfde olie zijn als waarin je de platbroden in hebt gebakken.

  5. Snijd voor de cornribs de maiskolf met een groot mes in de breedte in 3 stukken. Dit gaat lastig dus wees voorzichtig. Laat het mes een
    beetje heen en weer wippen om door de harde binnenkant heen te komen. Snijd nu op dezelfde manier de 3 stukken in de lengte in vieren, zodat je 12 gelijke stukken mais overhoudt. Verhit een laagje olie in een ruime, diepe pan en bak er de maisstukken rondom goudbruin in. Leg een deksel schuin op de pan tegen het spetteren. Smelt intussen de boter en meng er het paprikapoeder, de honing en wat zout doorheen. Schep de cornribs voorzichtig uit de pan en in de gesmolten boter. Meng goed door elkaar.

  6. Halveer voor de komkommersalade de komkommer en snijd schuin in plakjes. Meng de komkommer, de kruiden, het limoensap, de olie en de rode peper door elkaar en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.

  7. Meng voor de dip de yoghurt met de knoflook en wat zout. Doe in een schaaltje en schep er de crispy chili-olie overheen.

  8. Bestrijk de platbroden met wat van de yoghurtdip en verdeel er wat van de komkommersalade over. Leg 2 plakjes tempeh erop en schep er wat van de uienpickles op. Maak het geheel af met wat tuinboontjes, schijfj es nectarine, kersenpickles en fijngehakte pinda’s. Geef de cornribs en de overgebleven yoghurtsaus erbij.

Per portie: 1269 kcal | 134 g koolhydraten | 35 g eiwit | 62 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)