
Gepofte bietjes met gorgonzola en kersen-sjalottendressing
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
20 minuten wachttijd20 min. wachttijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Was de bieten grondig en dep ze droog. Wrijf de bietjes rondom in met de olijfolie en bestrooi ze met wat zout en peper. Wikkel elk bietje afzonderlijk in een stukje aluminiumfolie. Pof de bieten in ca. 1 uur zacht en gaar in de oven.
Meng intussen voor de dressing de sjalot in een kommetje met wat zout en laat kort trekken. Hak de kersen grof. Klop de azijn met de oliën door elkaar tot een mooi gebonden vinaigrette. Meng er de kersen, de sjalot en 2 tl van de kersensiroop doorheen. Breng op smaak met wat zout en peper.
Neem de bietjes uit de oven, pak ze uit en laat ze ca. 20 minuten afkoelen. Pel evt. de schil eraf en snijd de bietjes in dunne partjes. Doe de bietenpartjes in een kom. Roer de dressing goed door en voeg 2 el van de dressing toe aan de bietenpartjes. Hussel goed door elkaar.
Verdeel de bieten over bordjes en schep er de resterende dressing overheen. Verbrokkel de Gorgonzola over de bietjes en maak af met wat slablaadjes en de walnoten.