Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
kersen

Kersen ontpitten: zo doe je dat supersnel

Advertentie

Verse kersen zijn bij ons favoriet. Het enige nadeel is dat je ze moet ontpitten. Dit kan soms best een tijdrovend klusje zijn met vieze vingers als gevolg. Kan dat niet makkelijker? Ja zeker, daarom delen we tips voor kersen ontpitten.

Het kersenseizoen is in volle gang. Daar plukken wij graag de vruchten van en verwerken ze in zoet gebak en frisse salades. Dat is hartstikke lekker, maar het ontpitten van kersen zorgt soms voor wat gedoe. Gelukkig zijn er een aantal handige trucs voor supersnel kersen ontpitten. Wij delen welke!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kersen ontpitten

Wil je snel kersen ontpitten? Dan heb je een hulpmiddel nodig. Dit kan een klassieke kersenontpitter zijn, maar ook alledaagse voorwerpen zoals een rietje, paperclip of glazen fles. Plaats bijvoorbeeld een rietje aan de onderkant van de kers, waar eerst de steel zat. Duw het rietje voorzichtig door de kers, van onder naar boven, en het pitje zal aan de andere kant uit de kers schieten. Een paperclip heeft hetzelfde effect. Wil je dit proberen? Buig dan een paperclip zo open dat het uiteinde een haakje vormt. Verwijder de steel van de kers en steek de haak van de paperclip in het onderste deel van de kers waar de steel zat. Duw het haakje voorzichtig tegen de pit en wrik het eruit. Zo makkelijk kan kersen ontpitten zijn! Maar de meest populaire, en eenvoudige, methode is kersen ontpitten met een fles. Dit doe je als volgt: verwijder de steel van de kers en plaats de kers op de hals van een lege fles, met de pit naar beneden. Gebruik vervolgens een dunne stok, zoals een satéprikker, om de pit uit de kers te duwen. De pit valt rechtstreeks in de fles en je hebt een perfect ontpitte kers.

Recepten met kersen

Dus waar wacht je nog op? Pak een bakje verse kersen en ga aan de slag met het ontpitten. Met deze handige trucjes kun je in een mum van tijd van dit heerlijke zomerfruit genieten, zonder gedoe. Of je ze nu vers eet of verwerkt in deze heerlijke recepten met kersen:

MonChoutaart

Denk je aan MonChoutaart, dan denk je aan kersen. Het zomerfruit is dé traditionele smaakmaker en wij begrijpen maar goed waarom. De garnering is heerlijk zoet en sappig.

> naar het recept: MonChoutaart

MonChoutaart

Warme pompoensalade met kersen

Bij zomerfruit denk je misschien gelijk aan zoet, maar je kunt het ook heel goed in hartige gerechten verwerken. Wat denk jij van deze salade met kersen?

> naar het recept: warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta

Warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta

Radicchiosalade met ingemaakte kersen en gorgonzola

Stop kersen niet alleen in gebak, maar probeer ook eens deze spannende combinatie van zoetzure kersen met knapperige groenten en pittige Gorgonzola.

> naar het recept: radicchiosalade met ingemaakte kersen en gorgonzola

Radicchiosalade met ingemaakte kersen en gorgonzola

Lees ook: Dit is waarom je kersen nooit in de koelkast moet bewaren

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!