Croissantwentelteefjes met dronken kersen
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Leg de croissants op een bakplaat en snijd ze door het midden voor driekwart in. Trek de croissants een beetje open.
Klop de boter en de suiker licht en luchtig. Roer het amandelmeel, het amandelextract en de melk erdoorheen. Verdeel met een theelepel over de croissants en spreid uit – duw de croissants daarbij een beetje open, zodat de vulling zichtbaar is; dit hoeft niet netjes te zijn. Bestrooi met het amandelschaafsel en bestuif met poedersuiker. Bak ca. 15 minuten in de oven, of tot het frangipanemensgel een beetje is gerezen en lichtgoud is en de croissants krokant zijn.
Serveer met extra poedersuiker, een bol vanille-ijs en kersen met siroop.