Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Smelt voor de cake de boter en de chocolade samen in een kom au bain-
    marie. Neem van het vuur en laat kort afkoelen. Klop de eieren door het chocolademengsel. Voeg de overige ingrediënten voor de cake toe en meng goed door. Schenk het beslag in een goed ingevette tulbandvorm en strijk glad.
  2. Bak de cake in ca. 45 minuten gaar in de oven. Neem uit de oven en laat 10-15 minuten afkoelen. Leg een schaal of bord op de vorm en draai de cake in één keer om. Als het goed is komt de cake mooi uit de vorm. Laat verder afkoelen op kamertemperatuur.
  3. Los voor de siroop de suiker op in 50 g warm water. Roer de kersensiroop en het citroensap erdoorheen. Schenk de siroop in een spuitflesje. Splijt voor de room het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de mascarpone en de slagroom met het vanillemerg en de poedersuiker lobbig met een garde.
  4. Snijd de cake overdwars door. Besprenkel beide helften royaal met de siroop. Verdeel de helft van de room over de onderste helft van de cake en leg de bovenste cakehelft erbovenop. Bestrijk met de overgebleven room en versier met amarenakersen en gehakte pistachenootjes.

Per portie (12): ca. 735 kcal
11 g eiwit | 48 g vet | 63 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen