Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
zomerfruit

Zomerfruit invriezen: zo doe je dat

Advertentie

Elke dinsdag delen we de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken. Dat is goed voor je portemonnee én het milieu. Vandaag vertellen we je alles over zomerfruit invriezen en hoe je dat het beste doet.

Zomerfruit invriezen

De zomer brengt ons fantastisch fruit. Sappige aardbeien, zoetzure bramen en frisse frambozen. Helaas is dit heerlijke zomerfruit maar kort in het seizoen. Wil jij er liever langer van genieten? Dan is zomerfruit invriezen een goed idee. Zo kun je het hele jaar door genieten van de smaken van de zomer!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Invriezen van fruit

Zomerfruit invriezen is dé manier om langer van je favoriete fruit te kunnen genieten. Wees niet bang dat het bevroren fruit minder gezond is dan vers fruit, dat is allang achterhaald. Vers fruit invriezen kent juist veel voordelen. Zo biedt het gemak en blijven alle voedingstoffen behouden. Maar hoe doe je dat nou, zomerfruit invriezen? Het is gelukkig heel simpel. Start met het droogdeppen van het fruit met een keukendoek. Dit voorkomt kristalvorming tijdens het vriezen. Verdeel het fruit daarna in porties en verpak het in diepvrieszakken of luchtdichte containers. Plak op de verpakking een sticker met de naam van het fruit en de datum van invriezen. Bevroren fruit blijft ongeveer acht tot twaalf maanden houdbaar. Is je fruit verpakt? Dan kun je het fruit in de vriezer leggen.

Recepten met zomerfruit

Wil je het fruit eten? Dan haal je het uit de vriezer en laat je het ontdooien. Daarna kun je het zo uit het vuistje eten, of verwerken in allerhande gerechten. Zo kun je goed bakken met zomerfruit maar zijn er ook heel veel lekkere hartige recepten met zomerfruit, bekijk de onderstaande recepten maar snel!

Eton mess-cheesecake

Krijg je onverwacht bezoek? Dan is dit recept een uitkomst. Etos mess is de Britse klassieker voor als je weinig tijd hebt. Je hebt het in een handomdraai gemaakt, zeker wanneer je fruit uit de vriezer gebruikt.

> naar het recept: eton mess-cheesecake

eton mess cheesecake

Gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing

Het maakt niet uit dat kersen wat zachter uit de vriezer komen. Je kunt er nog steeds heel goed een dressing mee maken. De pittige Gorgonzola is een mooie tegenhanger van de zoete kersendressing.

> naar het recept: gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing

Gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing

Witlof-appelsalade met bosbessendressing

Ook bosbessen smaken heerlijk in een salade. Knapperige groenten en fruit met een sappige dressing? Daar zeggen wij nooit nee tegen. Deze salade maken we dan ook het hele jaar door. Dat kan gewoon wanneer je zomerfruit invriest.

> naar het recept: witlof-appelsalade met bosbessendressing

hartige recepten met zomerfruit

Lees ook: Dit zijn de leukste adresjes om zelf zomerfruit te plukken

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!