Lees verder onder de advertentie
Zomerfruit invriezen
Lees verder onder de advertentie
De zomer brengt ons fantastisch fruit. Sappige aardbeien, zoetzure bramen en frisse frambozen. Helaas is dit heerlijke zomerfruit maar kort in het seizoen. Wil jij er liever langer van genieten? Dan is zomerfruit invriezen een goed idee. Zo kun je het hele jaar door genieten van de smaken van de zomer!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Invriezen van fruit
Zomerfruit invriezen is dé manier om langer van je favoriete fruit te kunnen genieten. Wees niet bang dat het bevroren fruit minder gezond is dan vers fruit, dat is allang achterhaald. Vers fruit invriezen kent juist veel voordelen. Zo biedt het gemak en blijven alle voedingstoffen behouden. Maar hoe doe je dat nou, zomerfruit invriezen? Het is gelukkig heel simpel. Start met het droogdeppen van het fruit met een keukendoek. Dit voorkomt kristalvorming tijdens het vriezen. Verdeel het fruit daarna in porties en verpak het in diepvrieszakken of luchtdichte containers. Plak op de verpakking een sticker met de naam van het fruit en de datum van invriezen. Bevroren fruit blijft ongeveer acht tot twaalf maanden houdbaar. Is je fruit verpakt? Dan kun je het fruit in de vriezer leggen.
Recepten met zomerfruit
Wil je het fruit eten? Dan haal je het uit de vriezer en laat je het ontdooien. Daarna kun je het zo uit het vuistje eten, of verwerken in allerhande gerechten. Zo kun je goed bakken met zomerfruit maar zijn er ook heel veel lekkere hartige recepten met zomerfruit, bekijk de onderstaande recepten maar snel!
Eton mess-cheesecake
Krijg je onverwacht bezoek? Dan is dit recept een uitkomst. Etos mess is de Britse klassieker voor als je weinig tijd hebt. Je hebt het in een handomdraai gemaakt, zeker wanneer je fruit uit de vriezer gebruikt.
> naar het recept: eton mess-cheesecake
Gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing
Het maakt niet uit dat kersen wat zachter uit de vriezer komen. Je kunt er nog steeds heel goed een dressing mee maken. De pittige Gorgonzola is een mooie tegenhanger van de zoete kersendressing.
> naar het recept: gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing
Witlof-appelsalade met bosbessendressing
Ook bosbessen smaken heerlijk in een salade. Knapperige groenten en fruit met een sappige dressing? Daar zeggen wij nooit nee tegen. Deze salade maken we dan ook het hele jaar door. Dat kan gewoon wanneer je zomerfruit invriest.
> naar het recept: witlof-appelsalade met bosbessendressing
Lees ook: Dit zijn de leukste adresjes om zelf zomerfruit te plukken
Onze tips
Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!
Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen
Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat
Bakpapier in de airfryer: kan dat?
Clubsandwich maken: zo doe je dat!
Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar
Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom
Chocolade smelten: deze 4 manieren werken het best
Wat te doen met overgebleven oliebollen?
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Houdbaarheid champagne: hoe lang kun je champagne bewaren?
Rauwe aardappel eten? Dit is waarom je deze ingrediënten moet koken
Zo maak je de perfecte havermoutpap
Dit is waarom je ontdooid voedsel nooit opnieuw moet invriezen
Eten opwarmen: zo doe je dat in de oven en magnetron
Gezonde gembershot maken zonder slowjuicer
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie